x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta: Îl susţin pe Bolcaş la CCR pentru uriaşa experienţă, calitatea umană şi coloana vertebrală

Ponta: Îl susţin pe Bolcaş la CCR pentru uriaşa experienţă, calitatea umană şi coloana vertebrală

12 Dec 2013   •   16:05
Ponta: Îl susţin pe Bolcaş la CCR pentru uriaşa experienţă, calitatea umană şi coloana vertebrală

Premierul Victor Ponta a afirmat că îi va ruga pe senatorii social-democraţi să voteze numirea lui Lucian Bolcaş ca judecător la Curtea Constituţională, bazat pe "uriaşa experienţă, calitatea umană şi coloana vertebrală" a acestuia.

"În calitate de lider al PSD îi voi ruga pe senatorii PSD să voteze numirea lui Bolcaş la Curtea Constituţională, bazat pe uriaşa experienţă juridică, inclusiv parlamentară, a domnului Bolcaş, pe calitatea sa umană şi pe faptul că este nevoie la Curtea Constituţională de oameni cu coloană vertebrală şi nu de simpli executanţi politici, gen domnul Morar", a spus Ponta.

Lucian Bolcaş a fost propus de Senat pentru preluarea funcţiei de judecător al Curţii Constituţionale a României, în locul Iuliei Motoc. Aceasta din urmă urmează să depună jurământul ca judecător la CEDO pe 18 decembrie.

"E măgulitoare propunerea făcută de colegii mei. pentru orice jurist este o încununare a întregii sale cariere. Eu sunt un om care mi-am iubit şi îmi iubesc profesia, poate mai mult decât s-ar aştepta cineva să creadă. Pentru mine e un lucru deosebit şi mă emoţionează", a declarat Lucian Bolcaş în cadrul unei emisiuni TV.

"Va fi un lucru constructiv ce trebuie făcut. Trebuie regândite o serie întreagă de lucruri. Mă bazez pe un principiu al continuităţii, de păstrare a unor lucruri extraordinar de bune ce s-au făcut de la începutul existenţei CCR. În ceea ce priveşte poziţia oamenilor de la CCR, cred că cel mai mult contează şi valorează poziţia lor profesională. Este adevărat că CCR e un oragnism politico-juridic, dar, în primul rând, respectul faţă de Constituţia României mi se pare un lucru esenţial", a mai spus Bolcaş.


×
Subiecte în articol: lucian bolcas