x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta: Îmi doresc ca Oltchim să poată fi vândut; nu exclud nici varianta în care să nu fie finalizată procedura

Ponta: Îmi doresc ca Oltchim să poată fi vândut; nu exclud nici varianta în care să nu fie finalizată procedura

de Agerpres    |    20 Sep 2012   •   14:27
Ponta: Îmi doresc ca Oltchim să poată fi vândut; nu exclud nici varianta în care să nu fie finalizată procedura

Primul-ministru Victor Ponta a declarat ca isi doreste ca Oltchim sa poata fi vandut vineri, dar a precizat ca Guvernul este pregatit si pentru varianta in care procedura nu va fi finalizata.

'Imi doresc (ca maine sa poata fi vandut Oltchim - n.r.). E o procedura in curs. Nu exclud nici varianta in care sa nu fie finalizata procedura. Ne pregatim pentru ambele variante. In functie de rezultatul de maine (vineri - n.r.), putem sti daca trecem la procedura de preluare practic de catre noul actionar sau daca trecem la o noua procedura de administrare speciala', a spus Victor Ponta, intr-o conferinta de presa la Palatul Parlamentului.

Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie analizeaza, joi, ofertele de participare la licitatia pentru privatizarea Oltchim, urmand ca vineri sa fie analizate ofertele financiare.

'Nu a fost reclamata lipsa unei oferte, a unui plic, nicio interventie fizica asupra plicurilor sigilate. Fata de aceasta imprejurare, vom trece la etapa urmatoare a procedurii de privatizare si anume deschiderea plicurilor continand documentele de participare la licitatie. Nu vom discuta despre ofertele de cumparare. Azi nu se va discuta despre pret. Toate discutiile cu caracter economic vor avea loc in urmatoarea sedinta, de maine (n.r. - vineri), de la 12,00', a declarat seful OPSPI, Remus Vulpescu.

Companiile PCC, Chimcomplex si AISA Invest si presedintele PP-DD Dan Diaconescu au depus oferte pentru privatizarea Oltchim.

×