x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta: "În afară de forţele de ordine de la Cotroceni, Băsescu nu mai are alţi apărători"

Ponta: "În afară de forţele de ordine de la Cotroceni, Băsescu nu mai are alţi apărători"

12 Mai 2010   •   00:00

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, la începutul CExN, că preşedintele Traian Băsescu a declanşat o situaţie execepţională de criză prin anunţul de reducere a salariilor şi pensiilor şi că, în afară de forţele de ordine de la Cotroceni, nu mai există nimeni care să îl apere pe acesta.

"Am convocat reuniunea Comitetului Executiv pentru că avem o situaţie excepţională, declanşată prin anunţul lui Traian Băsescu de săptămâna trecută. O consider o situaţie de criză extraordinară întrucât România nu s-a mai confruntat din 1997 - 1998 cu aşa ceva", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

El a precizat, totodată, că a convocat CExN pentru că PSD trebuie să aibă o poziţie certificată de reprezentanţii tuturor filialelor, şi nu doar de conducerea centrală a partidului. Potrivit liderului social-democrat, PSD trebuie să ia atitudine, să arate solidaritate faţă de categoriile sociale afectate de măsurile luate de Guvern, dar să nu incite la violenţă.

"În faţa experienţei cu pensionarii agresaţi, aflaţi în lupte cu forţele de ordine, grupul parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor a considerat indecent să mai participe la lucrări cât aceste violenţe nu încetează. La Senat va fi aceeaşi atitudine. Trebuie să arătăm solidaritate, nu incitare la violenţă", a spus Ponta.

El a adăugat că, în această situaţie "disperată", "în afară de forţele de ordine de la Palatul Cotroceni, Traian Băsescu nu va mai avea alţi apărători".

×
Subiecte în articol: observator