x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta: În curând vor fi scoase pe bursă încă 15% din acţiunile deţinute de stat la compania care administrează portul Constanţa

Ponta: În curând vor fi scoase pe bursă încă 15% din acţiunile deţinute de stat la compania care administrează portul Constanţa

10 Mai 2014   •   19:20
Ponta: În curând vor fi scoase pe bursă încă 15% din acţiunile deţinute de stat la compania care administrează portul Constanţa

Premierul Victor Ponta a declarat sâmbătă, la Galaţi, că în curând vor fi scoase pe bursă încă 15% din acţiunile deţinute de stat la compania care administrează portul Constanţa, companie care are atât participare privată, cât şi din partea statului.

Ponta a spus că prin listarea pe bursă se vor îndeplini mai multe criterii de performanţă şi va exista un management superior celui pe care l-a avut compania în ultimii 20 de ani, management asigurat de Ministerul Transporturilor.

'La Constanţa lucrurile sunt foarte clare, mai puţin clare sunt pentru cei care fac politică şi care au interese private şi ilegale. În Constanţa, de ani de zile, acolo este un grup mafiot care a fost sprijinit de fostul ministru al Transporturilor şi actual preşedinte. Facilităţile portuare sunt în domeniul public nu vor fi niciodată privatizate sau vândute. Compania care administrează portul are în acest moment capital şi participare atât din partea Guvernului, autorităţi locale şi privat, 20% este Fondul Proprietatea. Ideea noastră este de a scoate încă 15% pe bursă, astfel se pot respecta trei principii: transparenţă - pentru că orice societate listată la bursă respectă nişte reguli de transparenţă -, capital de investit - căci banii luaţi pe cei 15% nu vin la buget, ci rămân în companie pentru investiţii - şi un management mai performant, superior a ceea ce s-a făcut în ultimii 20 ani, asigurat de Ministerul Transporturilor', a afirmat Ponta.

Premierul s-a aflat, sâmbătă, la Galaţi, unde a efectuat o vizită de lucru la ArcelorMittal, a participat la Prefectura Galaţi la prezentarea proiectului ,,Terminalul intermodal şi conexiunile interioare ale Portului Galaţi', dar şi la lansarea candidaţilor pentru europarlamentare de la Sala Sporturilor.

Ponta a fost însoţit de vicepremierii Liviu Dragnea şi Daniel Constantin, dar şi de miniştrii Rovana Plumb, Eugen Teodorovici, Nicu Bănicioiu şi Răzvan Cotovelea.  (Agerpres)

×
Subiecte în articol: portul constanta