x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta l-a premiat pe Eduard Carol Novak, primul român medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice

Ponta l-a premiat pe Eduard Carol Novak, primul român medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice

12 Sep 2012   •   08:43
Ponta l-a premiat pe Eduard Carol Novak, primul român medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice

Eduard Carol Novak, medaliat cu aur si argint la Jocurile Paralimpice din acest an de la Londra, a fost premiat si felicitat de Victor Ponta in cadrul unei ceremonii de la Palatul Victoria.

' Asa cum toti ceilalti sportivi care au primit deja premiile pentru medaliile pe care le-au luat, au banii deja in cont, nu? De astazi incepand, prin hotararea de guvern pe care am modificat-o, exact aceeasi recompensa o va avea si medaliatul nostru olimpic. Si sper ca de acum incolo sa nu mai existe niciun act normativ in Romania cu vreo descriminare de niciun fel. Cred ca munca este aceeasi si rasplata trebuie sa fie si ea aceeasi, si felicitarile, evident, aceleasi', a spus Victor Ponta.

Novak i-a multumit la randul lui premierului, spunand chiar el ca este o zi istorica pentru sportivii ca el. 'Eu mi-am facut treaba, am fost timp de 25 de ani sportiv de performanta, tot timpul am reprezentat Romania cum se cuvine. Dupa ce am luat aurul la Olimpiada, m-a sunat presa si m-a intrebat daca cred in promisiunile primului ministru. Eu le-am spus ca nu se poate sa nu se tina de cuvant, este prim ministrul Romaniei', i-a raspuns acesta.

Eduard Carol Novak a obtinut medalia de aur la proba de urmarire din cadrul Jocurilor Paralimpice, cu timpul de 4:42.000. Dupa aceasta performanta, Novak si-a trecut in palmares si o medalie de argint, in proba de contratimp individual, pe distanta de 24 de kilometri.

×