x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta, la beatificarea episcopului Anton Durcovici: România îşi asumă istoria şi cu părţile sale tragice

Ponta, la beatificarea episcopului Anton Durcovici: România îşi asumă istoria şi cu părţile sale tragice

17 Mai 2014   •   14:49
Ponta, la beatificarea episcopului Anton Durcovici: România îşi asumă istoria şi cu părţile sale tragice
Sursa foto: Cristinel C. Popa

România îşi asumă istoria sa şi cu părţile sale tragice, a declarat, sâmbătă, la Iaşi, premierul Victor Ponta, care a participat la ceremonia de beatificare a episcopului martir Anton Durcovici.

''România îşi asumă istoria sa şi cu părţile sale tragice. Nu doar episcopul Anton Durcovici, ci mii de preoţi ortodocşi, catolici, greco-catolici, protestanţi au murit în închisorile comuniste. Faptul că ne asumăm şi cinstim acum arată că România a trecut de acele vremuri dificile'', a spus Ponta.

Potrivit acestuia, în prezent, în România, ''toate confesiunile sunt respectate'', iar ''statul are aceleaşi obligaţii faţă de toţi cei care împărtăşesc o credinţă''.

El a declarat că militează pentru ''o societate în care toţi oamenii sunt egali în faţa lui Dumnezeu''.

Victor Ponta a participat, alături de soţia sa, Daciana Sârbu, dar şi de vicepremierii Liviu Dragnea şi Daniel Constantin, la Sfânta Liturghie şi ritul beatificării episcopului martir Anton Durcovici.

La eveniment au luat parte, potrivit organizatorilor, şi circa 20.000 de credincioşi catolici. Pe perioada ceremonialului, premierul a stat alături de mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Înalt Prea Sfinţitul Teofan.

×