x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta, la Novaci: Vom aloca bani pentru lucrări rapide în judeţele Gorj, Vâlcea şi Argeş

Ponta, la Novaci: Vom aloca bani pentru lucrări rapide în judeţele Gorj, Vâlcea şi Argeş

30 Iul 2014   •   11:37
Ponta, la Novaci: Vom aloca bani pentru lucrări rapide în judeţele Gorj, Vâlcea şi Argeş

Victor Ponta, care se află la Novaci, orașul din Gorj grav afectat de inundațiile din ultimele zile, a declarat că, în prezent, se lucrează la dig şi la scoterea apelor din curţi. Premierul a precizat că până joi după-amiază, când va fi şedinţa de Guvern, se va face o primă evaluare a necesităţilor financiare pentru județele Gorj, Vâlcea și Argeș.

Ponta a spus că va mai merge în alte două comune din Gorj afectate de inundaţii, iar apoi va vedea ce se întâmplă în judeţele Vâlcea şi Argeş, şi acestea grav afectate de inundaţii.

"S-au luat toate măsurile, azi putem să spunem că nu mai este nicio viaţă în pericol, însă nu se linişteşte, nu se mulţumeşte nimeni până nu trece codul roşu", a mai spus Victor Ponta.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a declarat miercuri că a fost constituită o comisie de evaluare a pagubelor produse de debitele crescute ale mai multor râuri din judeţ. El a precizat că salvamontiştii gorjeni intervin în prezent pentru salvarea a zece persoane blocate în zona montană Rânca.

Ion Călinoiu a spus că drumul Albeni - Câmpu Mare - Prigoria este închis ca urmare a distrugerii în totalitate a unui pod din Albeni care trebuie reconstruit. O situaţie gravă este şi în comuna Polovragi, unde peste 160 de gospodării sunt afectate de inundaţii.

×