x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta: De la 1 februarie, sunt gata să abrog orice articol care afectează libertatea de exprimare şi libertatea presei

Ponta: De la 1 februarie, sunt gata să abrog orice articol care afectează libertatea de exprimare şi libertatea presei

13 Ian 2014   •   08:05
Ponta: De la 1 februarie, sunt gata să abrog orice articol care afectează libertatea de exprimare şi libertatea presei
Sursa foto: Stefan Teodorescu/Intact Images

Premierul Victor Ponta a afirmat că va abroga, dacă este nevoie prin ordonanţă de urgenţă, la 1 februarie, orice articol din Codul Penal care afectează libertatea presei.

"Orice articol care afectează libertatea de exprimare şi libertatea presei sunt gata să îl abrog la 1 februarie prin ordonanţă de urgenţă, dar Codul trebuie să intre în vigoare pentru că e un Cod de care avem nevoie. Noul Cod Penal nu este un Cod Penal rău, a fost adoptat prin angajarea răspunderii Guvernului Boc, în 2009, pe baza unui proiect asumat de ministrul Justiţiei de atunci, domnul Predoiu, şi cerut în mod expres de preşedintele Băsescu. Acum nu le mai place Codul. Nu îmi e clar de ce nu le mai place. E treaba lor, dar el va intra în vigoare la 1 februarie. M-am uitat la sesizarea dvs. şi a uniunilor de jurnalişti naţionale şi internaţionale şi da, am discutat şi cu ministrul Justiţiei, dacă este nevoie prin ordonanţă de urgenţă dacă o lege ia prea mult timp, sunt gata să modific acele prevederi care îngrădesc libertatea presei imediat ce am dreptul să dau ordonanţă de urgenţă, deci de la 1 februarie", a declarat Ponta, aseară, la Antena 3.

×