x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta pleacă în Polonia, unde va asista la un meci de fotbal şi va vizita Muzeul Auschwitz

Ponta pleacă în Polonia, unde va asista la un meci de fotbal şi va vizita Muzeul Auschwitz

16 Iun 2012   •   17:36
Ponta pleacă în Polonia, unde va asista la un meci de fotbal şi va vizita Muzeul Auschwitz

"Deplasarea premierului are loc in contextul intalnirii la nivel inalt organizata la inceputul lunii iunie in Romania, care i-a avut ca organizatori pe Victor Ponta si Donald Tusk, primul-ministru al Poloniei. Ca urmare a succesului evenimentului organizat la Bucuresti si in semn de multumire pentru concluziile trasate in Capitala Romaniei, Donald Tusk l-a invitat pe Victor Ponta sa participe la oricare din meciurile de la Campionatul European programate in tara sa. Premierul Poloniei s-a declarat atunci extrem de multumit de intalnirea cu Victor Ponta, subliniind ca s-au inteles «de la prima privire», dar si ca primul-ministru al Romaniei se bucura, prin prezentele confirmate de la Bucuresti, de incredere la nivel european", au declarat agentiei MEDIAFAX surse oficiale.

Astfel, premierul Victor Ponta va fi invitatul lui Donald Tusk la meciul Cehia-Polonia, programat sa aiba loc sambata, incepand cu ora 21:45, ora Romaniei. La eveniment vor participa si presedintele Cehiei, Vaclav Klaus, si presedintele Poloniei, Bronislaw Komorowski.

Sursele citate au mai aratat ca, in deplasarea sa, premierul Victor Ponta va vizita Muzeul fostului lagar de exterminare nazist Auschwitz-Birkenau, aflat pe teritoriul Poloniei.

"Primul-ministru va aduce un omagiu victimelor Holocaustului si va reitera faptul ca Romania isi asuma pe deplin responsabilitatea pentru participarea autoritatilor romane la Holocaust, precum si regretele pentru pierderea imensa de vieti ca urmare a tragediei de la Auschwitz si a tuturor celorlalte lagare de exterminare din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial", au aratat sursele.

Luni, premierul Victor Ponta a declarat, agentiei MEDIAFAX, ca in perioada urmatoare va pleca in Polonia, unde va vizita inclusiv fostul lagar nazist Auschwitz-Birkenau si va asista si la una dintre partidele de fotbal de la Campionatul European.

(MEDIAFAX)


×