x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta: Samsarii au legături în Parlament. Unul dintre cei implicaţi în această afacere este un fost premier

Ponta: Samsarii au legături în Parlament. Unul dintre cei implicaţi în această afacere este un fost premier

13 Mar 2013   •   14:30
Ponta: Samsarii au legături în Parlament. Unul dintre cei implicaţi în această afacere este un fost premier

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, în şedinţa de Guvern, că proiectul de lege privind despăgubirile, pe care Guvernul îşi va angaja răspunderea, este unul împotriva "samsarilor". Ponta a precizat că samsarii au legături în Parlament şi că unul dintre cei implicaţi în această afacere este un fost premier.

"Ideea principală este de a despăgubi pe proprietari, de a combate ce a existat ca fenomen în ultimii ani, anume samsarii. Samsarii sunt cei care au găsit tot felul de foşti proprietari, le-au luat drepturile, le-au fost cesionate drepturile prin tot felul de metode, unel legale, altele ilegale, şi ne-am trezit că le-am tot restituit o mulţime de bani şi de imobile deşi nu aveau niciun drept. S-au comis nenumărate ilegalităţi, abuzuri", a spus Ponta.

El a precizat că aceşti samsari au legături în parlament, unul dintre cei implicaţi în această afacere fiind şi un fost premier.

"Deci e o lege împotriva samsarilor, iar aceşti samsari sunt în continuare foarte influenţi. Am văzut proiectul de lege depus de senatorul Mihai Răzvan Ungureanu. Este scris de samsari, exact de omul care în urmă cu un an zicea să dăm 15%, acum, după un an, după redistribuire, şi-a dat seama că trebuie să dăm mai mult şi să dăm numai la samsari", a spus Ponta.

Premierul  a anunţat că proiectul privind despăgubirile va fi conturat pe 3 principii, referitoare la faptul că restituirile în bani se vor face pe 7 ani, clădirile retrocedate îşi vor păstra 20 de ani destinaţia actuală, iar drepturile litigioase vor fi impozitate cu 85%.

×