x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta smulge Cadastrul şi Inspectoratul de Stat în Construcţii de la Udrea

Ponta smulge Cadastrul şi Inspectoratul de Stat în Construcţii de la Udrea

08 Mai 2012   •   11:34
Ponta smulge Cadastrul şi Inspectoratul de Stat în Construcţii de la Udrea

Prima sedinta a noului guvern va incepe cu reorganizarea. Potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta aflat pe ordinea dxe zi, Cabinetul Ponta, pe de o parte, infiinteaza cadrul institutional si structuri de lucru pentru ministrii delegati, respectiv, pe de alta parte, scoate doua importante institutii din sfera de influenta a Elenei Udrea. Astfel, Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara trece de la Ministerul Dezvoltsrii Regionale si Turismului (MDRT) la Secretariatul General al Guvernului (SGG). Tot acolo vine si Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC).

Astfel, prin reorganizare, oamenii numiti pe filiera Udrea vor putea fi inlocuiti, direct de catre Ponta, fara posibilitatea victimizarii si a blocarii in instanta a modificarilor de componenta.

Conducerile administrative si executive ale celor doua institutii sunt decise direct de catre premier. Nu in ultimul rand, Secretariatul de Stat pentru Culte revine la Ministerul Culturii, iar Institutul Elie Wiesel trece-n coordonarea SGG. (C.V.)

×
Subiecte în articol: observator