x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta transmite compasiune familiilor decedaţilor în Muntenegru: Se iau toate măsurile necesare pentru răniţi

Ponta transmite compasiune familiilor decedaţilor în Muntenegru: Se iau toate măsurile necesare pentru răniţi

24 Iun 2013   •   12:02
Ponta transmite compasiune familiilor decedaţilor în Muntenegru: Se iau toate măsurile necesare pentru răniţi
Sursa foto: Stefan Teodorescu/Intact Images

Primul-ministru Victor Ponta transmite, luni, întreaga sa compasiune către familiile românilor decedaţi în urma tragicului accident din Muntenegru şi asigură că autorităţile române iau, în prezent, toate măsurile necesare pentru sprijinirea celor răniţi.

De asemenea, Guvernul va întreprinde rapid toate verificările necesare pentru a se constata dacă firma implicată în organizarea transportului a respectat toate prevederile legale de siguranţă.

"Regret enorm cele întâmplate în Muntenegru şi doresc să transmit condoleanţe şi întreaga mea compasiune familiilor îndoliate, care trec acum prin nişte momente extraordinar de dificile. Vreau să dau asigurări că Guvernul va face tot ce îi stă în puteri pentru a oferi ajutorul necesar depăşirii acestui moment, atât familiilor, cât şi autorităţilor implicate. O asemenea tragedie este o grea încercare pentru toţi românii, iar, în astfel de clipe, cel mai important este să fim uniţi şi solidari", a spus premierul într-un comunicat al Guvernului.

Primul-ministru a anunţat că, încă de duminică seară, de la momentul producerii accidentului, a dispus măsuri pentru implicarea directă a autorităţilor române.

Executivul precizează că s-a ţinut şi se ţine în permanenţă legătura cu autorităţile muntenegrene şi încă de duminică s-au pus la dispoziţie aeronave pentru asigurarea transportului către şi dinspre Muntenegru.

Sursa citată aminteşte că a fost autorizată deplasarea unei delegaţii medicale conduse de secretarul de stat Raed Arafat şi se menţine disponibilitatea aducerii în ţară, în cele mai bune condiţii, a răniţilor care pot fi transportaţi - această decizie urmând a fi luată la faţa locului.

"Guvernul, prin intermediul structurilor sale, va veni în sprijinul familiilor îndoliate şi, de asemenea, va pune în continuare la dispoziţie toate informaţiile necesare către rudele celor implicaţi în tragicul accident.Vor fi continuate eforturile comune ale autorităţilor din cele două ţări, precum şi ale echipelor operative din România aflate la faţa locului, pentru acordarea de asistenţă, recuperare medicală şi pentru transport în ţară. În prezent, două aeronave sunt puse la dispoziţie de către Ministerul Apărării pentru a pleca spre Podgorica, pentru a ajuta la repatrierea celor implicaţi în accident, cu acordul autorităţilor din Muntenegru", se arată în comunicat.

Totodată, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, şi-a anulat participarea la CAE şi CAG la Luxemburg şi urmează să efectueze de urgenţă deplasarea la Podgorica, pentru a coordona de la faţa locului activităţile întreprinse de echipa operativă din România.

"Guvernul României mulţumeşte, de asemenea, Guvernului din Muntenegru, precum şi cetăţenilor din zonă pentru sprijinul important şi asistenţa acordată, precum şi pentru solidaritatea de care au dat dovadă în faţa acestui tragic accident. Modul în care cetăţenii din Podgorica s-au implicat pentru a ajuta, inclusiv prin donarea de sânge pentru victime, este cu adevărat remarcabil. În ceea ce priveşte cauzele accidentului, Guvernul va întreprinde rapid toate verificările necesare pentru a se constata dacă firma implicată în organizarea transportului a respectat toate prevederile legale de siguranţă", se mai precizează în comunicatul Guvernului.

Un număr de 18 persoane şi-au pierdut viaţa în tragicul accident din Muntenegru, acestea aflându-se într-un autocar în care erau pasageri români şi care s-a prăbuşit într-o prăpastie, potrivit ultimului bilanţ transmis luni de celula de criză organizată la nivelul Ministerului Afacerilor Externe.

×