x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Portretul robot al atacatorului casei de schimb valutar din Braşov

Portretul robot al atacatorului casei de schimb valutar din Braşov

30 Ian 2009   •   00:00

Autorul atacaului armat are înălţimea de 1,65-1,70 metri, ten măsliniu, iar la momentul incidentului era îmbrăcat cu blugi, o geacă de culoare gri, iar pe cap purta o şapcă de culoare închisă, potrivit anchetatorilor, care au realizat, vineri dimineaţă, portretul-robot al bărbatului.





Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului (IPJ) Braşov, comisar-şef Liviu Naghi, poliţiştii îl caută pe bărbat atât în zona în care a avut loc atacul, cât şi în întreg judeţul, anchetatorii având un cerc de suspecţi.

Comisarul-şef Naghi a precizat că, în prezent, poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor sunt la casa de schimb valutar pentru a stabili cu exactitate suma de bani cu care plecaseră cei doi angajaţi care au fost atacaţi.

El a menţionat că atacul de joi seară reprezintă un caz izolat, ultimul caz de acest gen având loc în urmă cu cinci ani, când două femei au fost ucise într-o farmacie din municipiul Braşov.

Conform unor surse din Poliţie, arma cu care s-a tras la casa de este un pistol de calibrul mic, urmând să se stabilească calibrul acestua după expertiza criminalistică.


Bărbatul împuşcat la Braşov după ce a sărit în ajutorul angajaţilor casei de schimb valutar va fi recompensat, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, comisar-şef Liviu Naghi

"Ţinând cont de spiritul civic de care a dat dovadă prima victimă din evenimentul neplăcut de ieri (n.r. joi), s-a hotărât, la nivelul conducerii Inspectoratului de Poliţie, să se facă demersurile necesare pentru a se recompensa post-mortem persoana în cauză sau familia respectivă", a declarat Liviu Naghi.

"Victima este un absolvent de Facultatea de Mecanică. Era ofiţer în rezervă, deci nu a lucrat în structurile militare, dar asta nu ne împiedică să subliniem spiritul civic de care a dat dovadă încercând să ajute la prinderea suspectului", a mai declarat Naghi.

Urmează să se stabilească dacă recompensele vor fi băneşti sau de altă natură.

Gheorghe Lala, care va fi decorat postmortem de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Braşov, pentru spirit civic, avea 55 de ani. El are doi băieţi cu vârste de 15 şi 17 ani.

"Era un tip care punea pasiune în tot ce făcea şi avea un umor aparte, pentru unii cam greu de înţeles. A murit exact asa cum a trăit: gândindu-se la alţii. Şi-a împărţit inima cu toţi cei pe care i-a iubit şi acum şi-a dat chiar inima într-un gest de curaj pe care l-a făcut pur şi simplu ca om, încercând să apere nişte străini", povesteşte o fosta colegă de facultate a bărbatului.


Două persoane au murit, iar o alte este rănită, în urma unui atac armat produs, joi seară, la o casă de schimb valutar din zona centrală a municipiului Braşov.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), două dintre victime erau angajaţi ai societăţii care deţine casa de schimb valutar, iar cea de-a treia era un trecător care a încercat să îl oprească pe agresor.

Conform IGPR, Dispeceratul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov a fost sesizat, joi, în jurul orei 18.10, prin serviciul 112, cu privire la faptul că în apropierea unei case de schimb valutar de pe strada 15 Noiembrie un individ rămas neidentificat a tras mai multe focuri de armă, cu un pistol, asupra a doi angajaţi ai societăţii care deţine casa de schimb valutar. Cei doi angajaţi - Ciprian I., în vârstă de 34 de ani şi Răzvan G., de 38 de ani -, se aflau într-un autoturism care aparţine societăţii, având asupra lor sumele de bani încasate în ziua respectivă. În acel moment, angajata casei de schimb valutar, speriată de cele întâmplate, a cerut ajutor trecătorilor aflaţi în zonă, iar unul dintre aceştia, Gheorghe L., în vârstă de 55 de ani, a încercat să intervină, fiind la rândul său împuşcat cu un foc de armă de către atacator. Bărbatul, care a fost împuşcat în inimă, a murit la scurt timp.

Agresorul a reuşit, prin violenţă, să ia o geantă cu bani, pe care ulterior a abandonat-o pe stradă, după care a fugit de la locul faptei, precizează sursa citată.

Cei doi angajaţi ai societăţii care deţine casa de schimb valutar au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Braşov. Unul dintre ei, Ciprian I., a murit la spital în jurul orei 21.30, după mai bine de trei ore în care s-a aflat în comă la secţia de terapie intensivă, fiind împuşcat în cap. Celălalt bărbat, care a fost împuşcat în ochi şi în umăr, este internat în continuare la terapie intensivă, urmând să fie operat la ochiul în care a fost împuşcat.

Câteva sute de poliţişti şi jandarmi sunt mobilizaţi pentru a-l găsi pe autorul atacului armat, poliţiştilor braşoveni alăturându-li-se şi o echipă venită de la Bucureşti.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului (IPJ) Braşov, comisar-şef Liviu Naghi, 350 de poliţişti sunt angrenaţi în soluţionarea acestui caz. De asemenea, în acţiune sunt implicaţi şi aproximativ o sută de militari din cadrul Jandarmeriei Braşov, care l-au căutat pe suspect în zona Tâmpa, unde acesta ar fi fugit după incident, potrivit martorilor. Totodată, echipe coordonate de procurori ai Parchetului Curţii de Apel Braşov au audiat, joi seară, mai mulţi martori în vederea identificării agresorului.
Mediafax

×
Subiecte în articol: observator brasov schimb valutar