x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Posibil cutremur în România în următoarele 24 de ore!

Posibil cutremur în România în următoarele 24 de ore!

22 Mar 2011   •   16:18
Posibil cutremur în România în următoarele 24 de ore!

157608-.jpgUn cutremur s-ar putea produce azi sau mâine, în zona Vrancea. Declaraţia a fost făcută de Toader Victorin, şeful laboratorului de avertizare seismică de la Institutul român de Seismologie Aplicată.
Acesta a spus că seismul nu va avea o intensitate mare, dar se va simţi. Cutremurul se va produce în zona Vrancea.

"Există o perturbaţie în seimicitatea vrânceană începând cu luna noiembrie, un ritm intens faţa de perioada anterioară. Ne duce cu gândul la un nivel seismic mai important, un maxim de 5,3 pe scara Richter. Zilele astea sunt critice. Azi şi mâine sunt zile favorabile pentru un astfel de cutremur care e mic, dar se simte", a declarat la Realitatea Tv Toader Victorin, şeful laboratorului de avertizare seismică de la Institutul Român de Seismologie Aplicată.

Victorin a spus că estimarea sa are la bază graficele ce înregistrează seismicitatea vrânceană din anul 2008, până în prezent: "Începând cu luna noiembrie, am avut foarte multe cutremure, spre deosebire de perioada anterioară când au fost mult mai rare, magnitudinea lor a fost mică, iar pauza din acest moment este de cinci zile. Ultimul cutremur vrâncean a fost pe data de 17 martie".

Directorul Institutului de Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu, îl contrazice pe Toader Victorin şi ne asigură că putem sta liniştiţi.

"Sunt în fiecare zi cutremure de 3 -4 pe Richter. Ce face el acum este terorism seistic. Verificaţi până pe 24 dacă va fi vreun seism. De ce nu vă uitaţi pe site?", a declarat Gheorghe Mărmureanu pentru Realitatea TV.

×
Subiecte în articol: vrancea cutremur cutremur romania