x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poveste despre tine

Poveste despre tine

de Eugenia Mihalcea    |    24 Apr 2009   •   00:00

Pasionaţii de poveşti vor putea afla mai multe despre personajele şi simbolurile din lumea naraţiunilor la un nou atelier al Fundaţiei Calea Victoriei din Bucureşti, "Poveştile ca metafore ale dezvoltării de sine", care va începe la 19 mai.



Monica Brânduşescu va arăta cum simbolurile prezente în poveşti ne învaţă că nu există nici măcar un singur detaliu al lumii exterioare care să nu fie prezent, fie şi în stare latentă, în fiecare dintre noi. Ea va demonstra pe parcursul cursului că există un întreg labirint de credinţe care ne limitează, preluate încă din copilărie de la ceilalţi, prin intermediul educaţiei, societăţii, eşecurilor personale, de care
trebuie să devenim conştienţi pentru a fi liberi să ne construim propria poveste.

"Ceea ce-i diferenţiază în mod primordial pe oamenii de succes de oamenii obişnuiţi este sistemul de convingeri care stă la baza poveştii lor fondatoare", mai crede Monica Brânduşescu, absolventă a Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti.

Între 2004 şi 2006 a predat logica şi filosofia în mai multe licee din Bucureşti, ocazie cu care a organizat diverse cercuri de filosofie şi artă. Mai multe informaţii se pot găsi pe www.fundatiacaleavictoriei.ro.

×
Subiecte în articol: scoala