x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poveste house in Vama Veche

Poveste house in Vama Veche

de Miruna Mihalcea    |    08 Aug 2005   •   00:00
Poveste house in Vama Veche

Peste weekend, vamaiotii si-au servit desertul. Basi, house, funcky, cei mai tari DJ romani si straini, toti chititi pe dezlantuire estivala, salbatica, cu miros de alge si gust de bere, fum de scena si tutun. "Tinuta" n-a fost necesara, prezenta insa obligatorie!

Peste week-end, vamaiotii si-au servit desertul. Basi, house, funky, cei mai tari DJ romani si straini, toti chititi pe dezlantuire estivala, salbatica, cu miros de alge si gust de bere, fum de scena si tutun. "Tinuta" n-a fost necesara, prezenta insa obligatorie!

Ciocu’ mic si joc de glezne! Cam asa s-ar putea rezuma, pe scurt, atmosfera care-a cuprins Vama Veche vineri spre sambata, la prima editie a "Free Dome Festival". De pe la ora 20:00 ale serii, timpul s-a cam oprit in loc, la fel si toata suflarea sau cheful de sporovaiala. Tot ce mai respira in inima Vamii erau ritmurile house din boxele de 100.000 de wati si, pe alocuri, fluierele tinerilor vrajiti de spectacol.

SCULAAA-REA! Vama Veche ramane una dintre putinele insule ale fagaduintei de la marginea unei Romanii aparent haotice, dar in fapt inabusite de prevederi, regulamente si etichete. La Vama lucrurile stau altfel. Nici un cerber tuciuriu nu-i asteapta pe tineri cu maini hulpave sa le-ncaseze taxa de campare, taxa de stationare, taxa de existenta si functionare pe "strada lu’ ma-sa". Ei bine, singurii pe care-i asculta bucurosi sunt dragii de organizatori care aduc house-ul cu ei, din cluburile bucurestene, dar si de pe scenele straine. Ei bine, acestia au trait pe pielea lor, de la-nceput, o bucurie mai mare chiar decat dac-ar fi taiat bilete la intrate. Odata ajunsi pe plaja, n-a fost nevoie nici macar sa le zica "Da-te mai incolo" tinerilor popositi pe locul scenei. S-au conformat singuri, si-au luat cortu’ la spinare si s-au indreptat, ca melcii, spre meleaguri si nisipuri mai proaspete.

HOUSE-UL BATE CAMPIONATUL. Oamenii de la terase si-au facut sarguinciosi datoria si-au lasat televizoarele "focusate" pe meciurile din "Divizia A", care tocmai a inceput. Proasta afacere, ca-n Vama nu-ncap microbisti laolalta cu houseri. Mai bine s-ar fi gandit sa-si asigure terasele cu scaune si mese rezistente la duduiala din boxe si la tropaiala din picioarele petrecaretilor. Abia dupa miezul noptii-ncolo, cand terasistii si-au si-nchipuit afacerile ruinate de inspiratia dansanta a multimii, bodyguarzii si-au intrat in rol. Cu modestie, insa. Ca-n viata, baietii au fost nevoiti sa se multumeasca cu solul, in timp ce fetele subtirele au fost lasate sa se desfasoare-n voie printre sticlele si paharele adunate de-a valma pe mese.

NO LIMIT. Barierele si restrictiile au embargo la Vama Veche. Timpul nu curge ca-n alte statiuni, ritmul distractiei e constant. Parada house, eveniment organizat de "Modus", prezentat de Kiss FM si transmis in direct de la ora 20:00, s-a tinut cu obstinatie dupa soare. A-nceput la pranzul mare si s-a tinut batoasa, pana dupa apus, incolo, spre urmatorul rasarit. Nu mai putin de 17 ore de house, electronic, progressive si funky. Mult si comercial, Vali Barbulescu si-a dus faima mai departe, extaziind fluierele si epuizand plamanii publicului. A profitat de ocazie sa-si promoveze talentul alaturi de trupa Retrosonic, cu care isi va lansa un nou album. De trei ori "Ura" pentru Vali Barbulescu, mai ales ca dupa el a intrat, atentie, vine, vine... Infusion!

DE LA NEW YORK LA VAMA VECHE. Turneul mondial al trupei "Infusion" a-nceput la New York, a trecut prin Washington, Toronto, Barcelona, Melbourne, cu destinatia Vama Veche. Norocul a fost de ambele parti: iubitorii muzicii electronice au interactionat live cu membrii celei mai tari trupe a momentului, iar Jamie, Frank si Manuel au trait pe pielea lor experienta unica a nudistilor, corturilor raspandite ad-hoc pe-o plaja aproape virgina, a toaletelor salbatice si-a papanasilor opulenti baltind in smantana si dulceata.

FULGERE SI TUNETE IN RITMURI HOUSE
Liberty Parade a-mpanzit anul acesta nisipurile plajei dintre Venus si Saturn. Ca sa mai invie putin atmosfera din statiunile unde tinerii nu simt niciodata ca e ceva de vazut sau de-ascultat. In ciuda fulgerelor amenintatoare si-a tunetelor care rivalizau cu basii din boxe, tinerii s-au adunat sa petreaca inca o noapte alba si uda, de-asta data. Printre "amfitrionii" petrecerii s-au numarat DJ Raresh, Suie Paparude, Raoul Russu, DJ Optick, DJ Allen, Rosario Internullo, Jay Bliss si, nu in ultimul rand, DJ Pagal.

×
Subiecte în articol: observator house vama veche vama veche