x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PP şi PS, intermediarii mitei pentru SB, după ştiinţa lui Costea!

PP şi PS, intermediarii mitei pentru SB, după ştiinţa lui Costea!

de Violeta Fotache    |    03 Mar 2011   •   16:19

În motivarea arestării lui Cornel Costea, fostul şef al Vămii Ploieşti, verdict dat de judecătorii Tribunalului Bucureşti la 25 februarie şi menţinut azi de instanţa de recurs, la pagina 4, în paragraful doi, există menţionate iniţialele a trei persoane ce ar putea fi implicate în scandalul de corupţie.

„De altfel, poziţia inculpatului (N.R. - Cornel Costea) pe parcursul audierilor,a fost una sinceră, atât în prima declaraţie dată, cea olografă,cât şi în cea luată pe formularul tipizat, chiar dacă ulterior a refuzat să o semneze (deşi, întrebat fiind a arătat că nu contestă conţinutul), descriind în amănunt modalitatea în care se derulau activităţile şi cum, în perioada octombrie 2010 – ianuarie 2011 a primit suma de 90.000 lei din care lui i-au revenit 30.000 lei, restul împărţindu-i între vameşi şi alte persoane, ca P.P.şi P.S., bani care, după ştiinţa sa ajungeau la preşedintele S.B..”, se arată în motivarea arestării.

Ce înţelegem din acest paragraf? Persoanele cu iniţialele P.P. şi P.S. pot fi vameşi sau nu. Categoria „alte persoane” este destul de vastă. Prin intermediul P.P. şi P.S., poate şi al altora, o parte din mită ajungea la „preşedintele S.B.”.

“Deşi a semnat declaraţia olografă (N.R. Cornel Costea), nu a semnat-o şi pe cea tipizată, deoarece este probabil vorba de denunţurile pe care le-a făcut. Acţiunea penală se va extinde în acest caz mult mai mult, deoarece noi nu ne-am aşteptat ca acţiunea care l-a vizat pe el să ne conducă mult mai sus, la persoane cu funcţii mai înalte decât ale sale”, a pledat procurorul DNA, în faţa judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti pentru a obţine menţinerea arestării preventive a lui Cornel Costea.

Dacă ţinem cont şi de aceste afirmaţii ale procurorului DNA, înţelegem de ce fostul şef al Vămii Ploieşti nu a mai semnat declaraţia tipizată cu privire la „preşedintele S.B.”. Mai exact el n-a mai semnat declaraţia tipizată de învinuit pentru că a făcut denunţ. Şi nu unul, ci mai multe, turnând „persoane cu funcţii mult mai înalte decât ale sale”. Cine credeţi că sunt personajele?

×