x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prahova: Anchetă a Colegiului Medicilor în cazul unui medic de la Spitalul de Pediatrie acuzat că a ameninţat un copil

Prahova: Anchetă a Colegiului Medicilor în cazul unui medic de la Spitalul de Pediatrie acuzat că a ameninţat un copil

01 Aug 2013   •   18:52
Prahova: Anchetă a Colegiului Medicilor în cazul unui medic de la Spitalul de Pediatrie acuzat că a ameninţat un copil
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Colegiul Medicilor Prahova a demarat o anchetă în cazul unui medic de la Spitalul de Pediatrie Ploieşti acuzat că ar fi ameninţat un copil care fusese victimă a unui accident rutier, informează agerpres.ro.

Preşedintele Colegiului Medicilor Prahova, Simona Schnelbach, a declarat, joi, că această instituţie s-a autosesizat şi a deschis o anchetă după ce mama unui copil de patru ani a povestit, pe o reţea de socializare şi în presă, faptul că un medic de la Spitalul de Pediatrie Ploieşti i-a ameninţat copilul.

"Ne-am autosesizat şi am deschis o anchetă, atât din punct de vedere deontologic, cât şi din punct de vedere medical. Urmează să stabilim ce s-a întâmplat în acest caz", a precizat Schnelbach.

Actriţa Mihaela Rus, de la Teatrul "Toma Caragiu" din Ploieşti, a povestit cum a fost tratată la Spitalul de Pediatrie fetiţa sa în vârstă de patru ani care a fost implicată într-un accident rutier. Femeia a spus că, iniţial, copilul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, iar ulterior la Spitalul de Pediatrie, unde urma să primească îngrijiri, în condiţiile în care avea răni provocate de cioburi la nivelul feţei.

Mihaela Rus susţine că atât medicul care era de gardă, cât şi asistenta au avut un comportament neadecvat faţă de fetiţă.

De asemenea, Mihaela Rus spune că, ulterior, a mers cu fetiţa la o clinică privată, unde medicii i-au extras alte cioburi de la nivelul feţei şi au cusut-o în mai multe locuri.

Conducerea Spitalului de Pediatrie a cerut notă explicativă celor două cadre medicale, iar comportamentul lor va fi analizat în cadrul unei comisii de etică.  

×
Subiecte în articol: colegiul medicilor