x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prahova: Pagubele produse de fenomenele meteo, evaluate la 64 de milioane de lei; sinistraţii vor primi ajutoare de urgenţă

Prahova: Pagubele produse de fenomenele meteo, evaluate la 64 de milioane de lei; sinistraţii vor primi ajutoare de urgenţă

06 Iun 2019   •   20:50
Prahova: Pagubele produse de fenomenele meteo, evaluate la 64 de milioane de lei; sinistraţii vor primi ajutoare de urgenţă

Pagubele produse în judeţul Prahova de fenomenele meteorologice din perioada 31 mai - 6 iunie se ridică la 64 de milioane de lei, potrivit evaluării realizate de comisiile de specialitate, informează Instituţia Prefectului joi.

Conform sursei citate, prefectul Mădălina Lupea a convocat joi în şedinţă extraordinară Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, căruia i-a supus spre aprobare întocmirea unui proiect de hotărâre de guvern în ceea ce priveşte pagubele provocate de fenomenele meteo şi hidro periculoase din perioada 31 mai - 6 iunie.

Potrivit comisiilor de specialitate care au făcut evaluarea în localităţile afectate de aceste fenomene, pagubele au fost evaluate la suma de 64 de milioane de lei. Această cifră se va modifica pe măsură ce comisiile vor finaliza evaluarea. Mare parte din această sumă a fost repartizată Consiliului Judeţean Prahova pentru reparaţii la poduri şi drumuri, precizează Prefectura.

Totodată, au fost alocate două locuinţe modulate pentru două familii sinistrate din Sângeru ca urmare a viiturii din 31 mai.

De asemenea, 193 de familii aflate în situaţii deosebite ca urmare a acestor fenomene vor primi ajutoare de urgenţă de la Ministerul Muncii, prin AJPIS Prahova, constând în sume de bani cuprinse între 1.500 şi 3.000 de lei de familie, adică 396.000 de lei în total.

Membrii CJSU au discutat şi despre analiza Sistemului de Gospodărire a Apelor Prahova referitoare la necesitatea execuţiei în regim de urgenţă a unor lucrări în Sângeru şi Lapoş, constând în regularizări şi apărări de mal pe Cricovul Sărat în Sângeru, amenajarea pârâului Lapoş şi a afluenţilor în comuna Lapoş şi regularizarea şi decolmatarea albiei râului Cricovul Sărat în vederea asigurării secţiunii de scurgere, mai menţionează Prefectura Prahova.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: prahova pagube sinistrati