x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prea săraci pentru şcoală. Donaţi 2 euro pentru a împlini un vis de copil

Prea săraci pentru şcoală. Donaţi 2 euro pentru a împlini un vis de copil

30 Sep 2011   •   15:28
Prea săraci pentru şcoală. Donaţi 2 euro pentru a împlini un vis de copil

Solidaritate. Sute de romani au sarit sa-i ajute pe copiii saraci prezentati in campania "Lasati-ma sa invat!'. Si dvs puteti ajuta printr-un SMS la 877 (2 euro)

Burse si carti pentru Jeni, fetita care nu avea bani de caiete
Cativa romani s-au oferit sa o ajute pe Jeni cu burse de studiu, dupa ce povestea ei a aparut in Jurnalul National si la Observatorul Antenei 1. Ba chiar o familie de romani din America vor sa ii ofere fetitei, pe langa bani de scoala lunar, o sansa unica: daca va invata bine si de aici inainte, ei ar vrea sa o ia in America.

Cititi povestea lui Jeni, fetita care isi cumpara caietele in rate
"Nu ma intereseaza ce fac altii. Important e ce fac eu. Nu sunt un om cu cine stie ce posibilitati financiare, un simplu muncitor. Dar macar o carte, un caiet, ceva haine ramase mici de la fiica mea si tot o sa-i trimit', ne-a scris Gabi pe forumul Jurnalul. ro
Mihai ne-a scris: "Sambata am drum catre bunica mea si ma voi abate 50-60 de kilometri sa ajung si la Glodeanu Silistea, la aceasta fetita. Nu sunt eu plin de bani, dar ceva cat sa aiba la scoala si pe ce sa scrie si de unde sa citeasca tot ii las. Acesti oameni nu au cerut nimic, ceea ce ii deosebeste de toti cei care intind mana fara a incerca a se ajuta mai intai singuri'.
Socat de saracia crunta in care traieste Jeni, pensionarul Emilian Bologanu de 74 de ani si-a pus intreaga casa la dispozitia copilei: "Daca ar vrea ar putea veni fetita la mine si i-as oferi conditii de invatat . Locuiesc aproape de scoala'.
Practic, in numai cateva zile, aproape 200 de romani i-au sarit in ajutor fetitei, contactandu-l pe preotul din sat. Parintele Marian Tudor este cel care a descoperit-o pe Jeni si cel care a ajutat-o in vremea aceasta sa nu moara de foame.
"Un domn pensionar din Cluj s-a oferit sa ia toata familia lui Jeni sa locuiasca la el acasa, intr-un apartament cu trei camere. Altcineva i-a trimis 800 de lei, sa-si cumpere un birou de scris, o veioza si rechizite. Pe langa numeroase pachete cu dulciuri, haine si rechizite, a mai sosit si o scrisoare impresionanta de la un copil, alaturi de 10 lei. Interesant este ca majoritatea sunt oameni simpli, cu venituri modeste', ne-a spus parintele Marian Tudor.
Unul dintre cei care i-au trimis mesaje preotului i-a explicat ca, desi sotia sa nu lucreaza, desi ii cresc greu pe cei doi copii, el vrea neaparat sa o ajute pe fetita.
Un alt roman de bine a trimis 60 de lei, caci n-a avut mai mult - alocatia copilului si inca un pic in plus.

O casa noua pentru cei 11 frati care fac scoala "in genunchi'
Un om de afaceri a fost adanc miscat de povestea celor 11 frati care n-au ghete de scoala si isi fac temele pe genunchi, intr-o darapanatura de casa din Bucuresti.

Cititi povestea celor 11 frati
Astfel, s-a decis sa le doneze 10. 000 de lei si pe deasupra sa le renoveze casa de la A la Z. De la altcineva micutii vor primi mobila, iar de la o firma de incaltaminte – ghete pentru fiecare.

Campania "Lasati-ma sa invat!'
Jurnalul National publica o serie de reportaje ca partener al campaniei "Lasati-ma sa invat'. Este un proiect al Fundatiei Mereu Aproape reflectat pe Antena 1 si in Jurnalul National, cu sprijinul Fundatiei Carrefour si al Fundatiei Vodafone. Este una dintre cele mai ample campanii de acest gen si isi propune sa ajute mii de copii saraci cu manuale, rechizite sau orice altceva le mai trebuie pentru scoala. Pentru acesti copii scoala a devenit un lux. Ajutati-i sa-si continue scoala, trimitand un simplu SMS la 877 (valoare 2 euro)

×