x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prefect de Timiş agresat perfect

Prefect de Timiş agresat perfect

de Tiberiu Kiss    |    21 Aug 2008   •   00:00
Prefect de Timiş agresat perfect

Prefectul de Timiş, Ovidiu Virgil Drăgănescu, susţine că a fost ameninţat marţi seară cu moartea de o familie de ţigani. Incidentul s-a petrecut la Timişoara, într-un imobil ultracentral din Piaţa Plevnei.

Prefectul de Timiş, Ovidiu Virgil Drăgănescu, susţine că a fost ameninţat marţi seară cu moartea de o familie de ţigani. Incidentul s-a petrecut la Timişoara, într-un imobil ultracentral din Piaţa Plevnei.

 
Conflictul s-a iscat, se pare, în momentul în care prefectul a vizitat clădirea respectivă, care are mai multe apartamente, dorind să vadă una dintre locuinţe, pentru a o achiziţiona. Ovidiu Drăgănescu spune că, în momentul în care a intrat în clădire, ţiganii au început să-l ameninţe, "deoarece nu doreau ca altcineva să cumpere un apartament acolo". Vădit deranjat de situaţie, prefectul de Timiş a sunat la poliţie, iar la faţa locului au sosit trupele speciale ale IJP. Mascaţii au intervenit rapid şi i-au dus pe ţigani la sediul Poliţiei Timiş pentru audieri şi declaraţii. De menţionat este faptul că reprezentantul guvernului în teritoriu locuieşte în momentul de faţă pe Bdul C.D. Loga din Timişoara, o zonă în care toate imobilele, mai puţin două licee, au fost acaparate de romi cu reşedinţele în Germania şi Franţa.

 
SCANDAL. Cu certitudine, nu este pentru prima dată cînd cetăţeni de etnie romă intră în conflict cu alţi membri ai comunităţii timişorene, tocmai în ideea de a-şi apăra teritoriile şi proprietăţile care, chipurile, li se cuvin de drept. Nu mai tîrziu de acum o lună, un scandal similar a avut loc pe Strada Ludwig von Beethoven nr. 2, cînd un timişorean a refuzat să-şi vîndă apartamentul, la un preţ de­rizoriu, unui ţigan care ocupase subsolul şi mansarda imobilului. Una peste alta, este de notorietate fap­tul că romii din Timişoara au aca­parat toată zona ultracentrală a ora­şului de pe Bega sub ochii nepăsători ai administraţiei locale şi ai poliţiei, proprietarii imobilelor fiind lăsaţi pradă apucăturilor, ame­ninţărilor şi şicanelor unor clanuri ţigă­neşti. Nu puţine au fost si­tua­ţiile în care profesori universitari, oameni de cultură şi funcţionari publici au fost nevoiţi să-şi părăsească imobilele din centrul Timi­şoarei, tocmai pentru că oa­me­nii legii nu au fost în stare să probeze niciodată războiul psihologic dus de clanurile ţigăneşti din Timişoara împotriva unor familii de români.

×
Subiecte în articol: observator