x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prefectul, luat cu asalt de bucatarese

Prefectul, luat cu asalt de bucatarese

12 Iun 2004   •   00:00

Zilele trecute, in timp ce-si tinea audientele obisnuite, prefectul de Valcea, Aurel Vladoiu, a fost luat cu asalt de un grup de trei bucatarese de la clubul de fotbal Rarora Ramnicu-Valcea.

Femeile s-au plans ca nu mai fusesera platite din luna octombrie a anului trecut.

SOLUTIE. Impresionat, prefectul a decis ca bucataresele sa primeasca intr-o prima faza suma de 25 milioane lei, urmand ca in urmatoarele doua saptamani sa li se acorde diferenta, pana la 50 milioane lei. Mai mult decat atat, societatea comerciala Olanesti SA i-a oferit deja un loc de munca uneia dintre bucatarese, urmand ca si celelalte doua sa fie incadrate in unitati economice de alimentatie publica din judetul Valcea.

DECLIN. Declinul SC Rarora SRL Ramnicu-Valcea a inceput vara trecuta, cand administratorul societatii, Ion Marin, a fost implicat intr-un caz de coruptie si a fost cercetat de PNA. Dosarul a fost pe rolul sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie din cadrul PNA, iar alaturi de Marin ,inculpat mai este si fostul director BCR Sucursala Novaci - Sorin Popescu, ambii arestati preventiv, dar si alte cinci persoane (administratori ai mai multor societati comerciale ce alcatuiau grupul de firme "Marin Luminita" din Ramnicu-Valcea). Acestia sunt cercetati sub aspectul savarsirii infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie prevazute de Legea nr.78/2000. Procurorii de la PNA au retinut faptul ca, in calitate de director al BCR - Sucursala Novaci, judetul Gorj, respectiv administrator al S.C. Rarora S.R.L. Novaci, inculpatii Sorin Popescu si Ion Marin, in cursul anilor 2002 si 2003, s-au asociat cu mai multe persoane din grupul de firme "Marin Luminita" din judetul Valcea, pentru ca, prin mijloace frauduloase, cu incalcarea atributiilor de serviciu si a normelor bancare de creditare, sa le faciliteze acestora obtinerea ilegala de credite bancare, in valoare totala de peste 780 miliarde lei. In operatiunile ilegale desfasurate de cei doi inculpati, arestati preventiv, au fost folosite multe alte societati comerciale care au solicitat si obtinut credite in conditii ilegale, prin incalcarea de catre functionarii bancari a atributiilor de serviciu si a normelor interne de creditare. (Octavian Herta)

×
Subiecte în articol: observator