x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prefectul nimanui

Prefectul nimanui

de Tiberiu Kiss    |    04 Aug 2005   •   00:00
Prefectul nimanui

In urma cu mai bine de jumatate de an, dupa castigarea alegerilor de catre Alianta D.A., activitatea in judetul Timis, in ceea ce priveste institutiile centralizate si descentralizate, a pornit cu motoarele turate la maximum. Pe buzele tuturor functionarilor publici banateni se putea citi un singur cuvant magic: "Schimbare". Unde s-a ajuns e greu de crezut...

Evident, dupa schimbarea Guvernului Adrian Nastase cu cel al premierului Calin Popescu Tariceanu, banatenii au asteptat cu sufletul la gura ca lozinca "Sa traiti, bine!" sa devina realitate. Mai mult, timisenii au crezut si in "depesedizarea institutiilor publice", idee vehiculata in campania electorala pe plan judetean si atarnata pe toate gardurile. Nu a fost sa fie asa, intrucat o serie de sefi ai unor institutii publice au fost schimbati din functii cu alte personaje-cheie, dar criteriile de promovare a dreptatii si adevarului au ramas aceleasi ca pe vremea social-democratilor: pile, cunostinte, relatii, neamuri si, nu in ultimul rand, interese de grup. Mult trambitata intinerire a structurilor functionarilor publici, pentru o mai mare eficientizare a muncii, nu a fost altceva decat apa de ploaie. In locul tinerilor pesedisti de pana la 45 de ani au venit la putere in posturile cheie "junii" agreati si sustinuti de Alianta, cu varste cuprinse intre 50 si 62 de ani.

LA MUNCA, TOVARASI! Cel mai bun exemplu este cel de la Directia Finantelor Publice Timis, post in care a fost ancorat fostul "specialist" al CDR, Dumitru Popovici, in varsta de 56 de ani. Numirea a fost facuta la presiunile, cerintele si rugamintile, fierbinti si de-a dreptul isterice, ale Prefectului de Timis, Virgil Ovidiu Draganescu, in ciuda faptului ca angajatii institutiei publice au amenintat cu incetarea lucrului, in cazul in care "junele" Popovici se va intoarce pentru un alt cincinal!?!

La conducerea Inspectoratului de Politie Timis a fost promovat, cu concursul chestorului Dan Fatuloiu si cu avizul prefectului Ovidiu Draganescu, un alt "tanar" cu viziuni dogmatice liberale, Cristinn Lapadat, acusica in varsta de 55 de anisori. Numa’ buna de pensie! La Inspectoratul Scolar Timis, mai marele institutiei a ajuns Ioan Tomoni, liberal din tata-n fiu, un alt "tanar de perspectiva", care a depasit de mult cincizeci de primaveri. In fine, chiar daca lista ar mai putea continua, functia de director adjunct la Inspectoratul Teritorial de Munca Timis i-a revenit, tot dupa calcule liberale, fostului angajat CEC, Stefan Tatu, care a depasit de mult chiar si a treia tinerete, avand deja 62 de ani impliniti.

CALCULE GRESITE. Chiar daca au tras cu dintii pentru a-si promova oamenii in functii de conducere, in momentul de fata, oamenii Aliantei sunt dezamagiti de unii dintre sefii institutiilor publice. Cea mai mare dezamagire a prefectului Ovidiu Draganescu este comisarul-sef Cristinn Lapadat, seful IPJ, intrucat acesta din urma nu a vrut nici in ruptul capului sa-i ofere functia de sef la Biroul Politiei Rutiere Timis inspectorului principal Marcel Craciunescu, preferandu-l in acelasi post pe subcomisarul Petrica Secara, un bun prieten de-al nepotului sau, Dumitru Domosneanu, care trage tare sa ajunga seful Serviciului Politiei Rutiere Timis. Aceeasi dezamagire fata de Cristinn Lapadat o are si chestorul Dan Fatuloiu, care l-a visat in functia de sef al Serviciului Economic al IPJ Timis pe inspectorul Radu Teodorescu, dar nu a fost sa fie, intrucat soarta a facut ca subcomisarul Gheorghe Jurca sa obtina acest post in urma unui concurs mai mult decat transparent.

×
Subiecte în articol: observator timiş