x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prefectura Sălaj sesizează ANI in cazul afacerilor familiei Vass

Prefectura Sălaj sesizează ANI in cazul afacerilor familiei Vass

01 Iul 2011   •   11:09
Prefectura Sălaj sesizează ANI in cazul afacerilor familiei Vass

Corpul de control al Prefectului judetului Salaj a analizat eventuala incompatibilitate a mamei Andreei Vass, consiliera premierului Boc. Marioarei Vass este si consilier local PDL in Bobota si administrator al firmei S.C Mavas M&G S.R.L., care a contractat lucrari pentru unitati de invatamant din Bobota, scrie "Graiul Salajului (www.graiulsalajului.ro).

● Cititi si: Andreea Vass isi "toarna" mama la ANI. Vezi ce a scris

Prefectul Judetului Salaj, Alexandru Vegh, va sesiza Agentia Nationala de Integritate (ANI) cu privire la posibila incalcare de catre Vass Marioara, consilier local din partea PDL al comunei Bobota, a legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor, po-trivit biroului de presa al Prefectu-rii. 'Corpul de control al Prefectului Judetului Salaj a analizat aspectele privind eventuala stare de incompatibilitate in care s-ar afla Vass Marioara - consilier local in cadrul Consiliului local al comunei Bobota. S-a constatat faptul ca, in calitate de administrator la S.C Mavas M&G S.R.L. Bobota, Vass Marioara a incheiat, in cursul lunii septembrie 2010, doua contracte de prestari servicii cu unitati de invatamant din comuna Bobota, al caror obiect a constat in confectionarea si montarea de geamuri, usi interioare si exteri-oare din termopan. Acest fapt rezulta inclusiv din declaratia de interese a respectivului consilier local, inregistrata la Consiliul local al comunei Bobota sub nr. 21/4 aprilie 2011', ne-a declarat Sebastian Olaru, purtatorul de cuvant al Institutiei Prefectului Salaj.

● Cititi si: Andreea Vass, pe post de victima

In luna aprilie, Primaria Comunei Bobota a inaintat Agentiei Nationale de Integritate copiile certificate ale declaratiilor de avere si de interese ale tuturor consilierilor locali ai comunei Bobota, in vederea indeplinirii atributiilor de eva-luare. Activitatea de evaluare a declaratiilor de interese, precum si a incompatibilitatilor persoanelor care ocupa demnitati sau functii publice este atributia inspectorilor de integritate din cadrul Agentiei Nationale de Integritate, aceasta indeplinindu-se fie din oficiu, fie la sesizarea oricarei persoane fizice sau juridice.

*Presedintele PDL Salaj refuza sa comenteze cazul*
Deputatul Lucian Bode, presedintele PDL Salaj, spune ca 'acest caz intra in atributiile Agentiei Nationale de Integritate, institutie abilitata sa se pronunte in aceasta situatie'. 'Refuz sa-mi dau cu parerea daca este un caz de incompatibilitate', ne-a declarat Bode. De cealalta parte, Andreea Paul Vass, consilierul de stat al premierului, ne-a cerut 'sa probam existenta unui contract' intre Primaria Bobota si firma Mavas M&G SRL Bobota, ai carei administratori sunt Marioara si Geza Vass. In articolul publicat de Graiul Salajului la data 24 iunie 2011, cu titlul 'Familia Vass face afaceri cu Primaria Bobota', am preluat propria declaratie de interese a doamnei Andreea Paul. Din aceasta declaratie de interese, publicata pe site-ul Secretariatului General al Guvernului, la capitolul 5, reiese faptul ca Mavas M&G SRL a obtinut prin licitatie un contract de 'vanzare-cumparare' cu 'institutia contractanta Primaria Bobota, localitatea Bobota, judetul Salaj, pentru Scoala Gh. Sincai Bobota si Scoala Gimnaziala Dersida'. Nu avem caderea sa probam informatiile furnizate de doamna Paul Vass in declaratia de interese si asteptam ca Agentia Nationala de Integritate sa faca lumina in acest caz.

*Ce spune legea*
Legea 161/2003 - privind unele masuri pentru asigurarea trans-parentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei - specifica la articolul 90 urmatoarele: 'consilierii locali care au functia de presedinte, (...) administrator, membru al consi- liului de administratie ori alte functii de conducere, precum si calitatea de actionar sau asociat la societatile co-merciale cu capital privat (...) nu pot incheia contracte comerciale de prestari de servicii, de executare de lucrari, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autoritatile administratiei publice locale din care fac parte, cu institutiile aflate in subordinea ori sub autoritatea consi-liului local sau judetean respectiv ori cu societatile comerciale infiintate de consiliile locale sau consiliile judetene respective. Incalcarea dispozitiei de mai sus atrage incetarea de drept a mandatului de ales local la data incheierii contractelor'.

×