x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prelungirea Ghencea, sufocata de gunoaie

Prelungirea Ghencea, sufocata de gunoaie

03 Dec 2004   •   00:00

Mormane de gunoaie si multa mizerie. Un peisaj ca de mahala ce lasa o impresie proasta oricarei persoane care trece prin zona Prelungirea Ghencea, din Sectorul 6. Cam asa arata o intrare intr-o capitala care se vrea europeana.


MONICA C. ANDREI

Click pentru a mari imaginea
NO COMMENT. Romania, Bucuresti, Sectorul 6, anul 2004
Preocupat probabil cu alegerile generale, primarul Sectorului 6, Cristian Poteras, a uitat de problemele edilitare care-i revin. La capitolul salubrizare, Sectorul 6 n-a stralucit niciodata, mai ales de cand s-a schimbat conducerea, dar felul in care arata ieri Prelungirea Ghencea dezamageste orice optimist convins ca lucrurile vor merge bine. Zona pare decupata dintr-o mahala uitata de lume. Singurele care mai salveaza situatia sunt vilele proaspat construite care se zaresc printre mormanele de gunoi prezente la tot pasul.

PARERI. Oamenii spun ca masinile firmei Urban, societate care se ocupa de salubrizarea Sectorului 6, sunt scumpe la vedere, chiar daca isi fac aparitia prin zona nu se opresc pentru a ridica mizeria imprastiata pe langa sosea. Initial, am crezut ca zona cuprinsa intre Prelungirea Ghencea si intrarea in comuna Domnesti nu face parte din Bucuresti. "Pana la bariera este Sectorul 6. Nu ne mai baga nimeni in seama, suntem la periferia orasului", spunea o batrana pe care am gasit-o la Cimitirul Ghencea 2.

Singurii care profita de pe urma nepasarii edilului Sectorului 6 sunt tiganii care strang fierul vechi si sticlele de plastic aruncate la margine de drum. Afacerea merge din plin, ei sunt multumiti doar decorul lasa de dorit.

POTERAS
Click pentru a mari imaginea
Sectorul 6 nu este singurul care se poate "lauda" cu astfel de peisaje. Mai toate zonele periferice ale Capitalei arata jalnic. Edilii au acordat mai multa atentie cartierelor centrale ale sectoarelor si mai putin celor de la marginea orasului. Luat la intrebari primarul Cristian Poteras a dat vina pe locuitorii Sectorului 5. "Din Prelungirea Ghencea se ridica de trei ori mai mult gunoi decat in celelalte zone pentru ca este la granita cu Sectorul 5. Cei din Sectorul 5 nu au contract cu nici o firma de salubrizate si atunci arunca gunoiul in Sectorul 6. Cea mai mare parte a gunoiului vine din Sectorul 5", a spus edilul Sectorului 6.

.

.

Click pentru a mari imaginea Click pentru a mari imaginea Click pentru a mari imaginea
NEPASARE. Sacii plini de mizerie zac pe marginea soselei fara ca vreo autoritate locala sa se sesizeze. Poate ca aceste imagini ii vor sensibiliza totusi pe cei raspunzatori

×
Subiecte în articol: observator sectorul prelungirea ghencea