x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Premiaţi de NASA

Premiaţi de NASA

de Eugenia Mihalcea    |    18 Mai 2009   •   00:00

Două echipe de elevi de la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti au fost premiaţi de NASA, în cadrul unui concurs. Tema: adaptarea avioanelor supersonice la transportul de pasageri până în 2020.



La competiţie au participat peste 120 de liceeni, care au venit cu 60 de propuneri. Ei s-au înscris la cele patru categorii, adică echipe americane şi din afara SUA şi concurenţi individuali (americani şi din afara SUA).

Astfel, Muraru Costin Grigore, Felix Liviu Milorad şi Muraru Sebastian, elevi în clasa a IX-a la Colegiul "Tudor Vianu" din Bucureşti, s-au clasat pe locul I la echipe, în vreme ce la individual câştigător a fost un elev din Singapore - Sidhart Krishnan. Pe locul al II-lea, la echipe, s-au situat alţi elevi de la "Tudor Vianu": Vlad Adam, Ana Maria Borlovan, Roberta Răileanu şi Sabina Zăvoianu, tot în clasa a IX-a.

Pe locul al III-lea s-a clasat o echipă din capitala Greciei. Cele două echipe de elevi din România au fost coordonate de aceeaşi profesoară, Ioana Stoica.

×
Subiecte în articol: observator