x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Premiera - Husi, un oras pe jumatate revendicat

Premiera - Husi, un oras pe jumatate revendicat

de Ana Ionascu    |    14 Feb 2007   •   00:00

Un cetatean roman, Flavian Reiter, de origine evreiasca, revendica peste 50% din suprafata construita a centrului municipiului Husi, solicitand autoritatilor sa ii recunoasca dreptul de proprietate asupra a opt pravalii, 3.800 mp teren neconstruit, precum si a unui hotel de lux, mostenite de la bunicul si tatal sau.

Barbatul sustine ca are toate documentele necesare pentru a dovedi ca peste jumatate din centrul construit al Husiului ii apartine de drept. Batranul in varsta de 73 de ani a cerut, initial, terenurile pe care au fost amplasate pravaliile, imobilul in care a locuit impreuna cu familia lui, dar si hotelul de lux, pe vechiul amplasament. Acest fapt se dovedeste imposibil de pus in practica, deoarece nici macar o singura constructie din lista cu revendicari nu mai exista. In locul pravaliilor cerute se gasesc o scoala si un lant de magazine private. (Ana Ionascu)

CAMPINA
Si municipiul Campina se confrunta cu o situatie fara precedent: buna parte dintre institutiile sale au fost revendicate si obtinute de fostii proprietari. Astfel, daca nu are bani de dat, Primaria Campina ar putea ramane fara Spitalul de Psihiatrie Voila, fara Muzeul Hasdeu, Sanepid, Gradinitele nr. 4 si 9. Au mai fost revendicate sediile pompierilor, o parte serioasa din niste terenuri apartinand Spitalului Municipal, Teatrului de Vara, Grupului Scolar Energetic. Primaria Campina este in mare cumpana acum si incearca sa gaseasca solutii. Aproape toate institutiile revendicate constituie o emblema de necontestat a Campinei.
  • Nina Marcu
  • ×
    Subiecte în articol: observator