x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Premiera in justitie - Magistratii dezbat muscatura cainelui

Premiera in justitie - Magistratii dezbat muscatura cainelui

de Magda Colgiu    |    Violeta Fotache    |    24 Feb 2006   •   00:00

O noua premiera pentru justitia romaneasca a avut loc ieri la Judecatoria Sectorului 3. Magistratii au fost pusi in situatia de a cantari asupra vinovatiei cainelui Boschito, cel care se presupune ca l-a muscat mortal pe cetateanul japonez Hajime Hori.

Paula Iacob, angajata ca aparator de fundatia "Cutu-cutu", a cerut instantei sa se verifice daca dintii cainelui acuzat, Boschito, lasa o urma identica cu cele descoperite pe piciorul japonezului decedat. Ea a mai precizat ca "nu apara un caine, ci o fundatie pentru drepturile animalelor", dar a solicitat totusi un psiholog pentru caine. Avocata sustine ca vinovat de moartea japonezului nu ar fi Boschito, ci o catelusa pe nume Coco.

CONSIDERATII. Presedinta asociatiei "Bruno Pet" din Suceava, Eugenia Ies, a insistat ca Boschito sa fie pastrat in viata pana la elucidarea imprejurarilor si gasirea vinovatului. Ea a declarat ca "tot acest circ a avut ca scop exterminarea cainelui" si ca "s-a cautat un vinovat pentru a se declansa acest canicid".

Din partea Fundatiei "Cutu-cutu", presedinta Marcela Lungu a solicitat judecatorilor sa ceara o expertiza medicala a corpului victimei pentru a se stabili clar daca japonezul a murit de infarct sau din cauza hemoragiei cauzate de muscatura cainelui.

Lungu nu crede ca Boschito ar fi vinovat, intrucat tremura si are "un aspect speriat". (Magda Colgiu, Violeta Fotache)

×
Subiecte în articol: observator