x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Premierul Dăncilă susţine că o discuţie cu preşedintele Iohannis nu ar aduce un mare plus pentru ea

Premierul Dăncilă susţine că o discuţie cu preşedintele Iohannis nu ar aduce un mare plus pentru ea

08 Apr 2019   •   15:01
Premierul Dăncilă susţine că o discuţie cu preşedintele Iohannis nu ar aduce un mare plus pentru ea

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat luni că o discuţie pe tema Justiţiei cu preşedintele Klaus Iohannis, care a convocat partidele la consultări în această săptămână, nu i-ar aduce "un mare plus", mai ales după "toate atacurile" şefului statului la adresa Guvernului şi a sa.

Ea a făcut aceste precizări într-o conferinţă de presă susţinută la inaugurarea noului sediu al Sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea al Gărzii de Coastă.

"Sunt preşedintele executiv al PSD, dar deciziile le luăm la partid. Din punctul meu de vedere, din punct de vedere personal, după toate atacurile domnului preşedinte împotriva Guvernului, împotriva prim-ministrului, cu toate că sunt un om al consensului, al dialogului, cred că o discuţie cu domnul preşedinte nu ar aduce un mare plus pentru mine", a spus Dăncilă, întrebată dacă ar fi dispusă să meargă, împreună cu delegaţia PSD, la consultările cu Iohannis.

Premierul a menţionat că la consultările de la Palatul Cotroceni va merge o delegaţie a PSD, dar preşedintele partidului, Liviu Dragnea, nu va face parte din ea.

"Susţin ceea ce a spus preşedintele partidului, Liviu Dragnea. Dânsul nu va participa la această reuniune solicitată de domnul preşedinte Iohannis, dar va nominaliza o delegaţie. Vom vedea cine face parte din delegaţie", a afirmat prim-ministrul.

Joi şi vineri au loc consultări la Palatul Cotroceni între preşedintele Klaus Iohannis şi reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate pe tema situaţiei din Justiţie.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, joi sunt invitate la consultări astfel: de la ora 15,00 - Partidul National Liberal (PNL); de la ora 16,00 - Uniunea Salvaţi România (USR); de la ora 16,45 - Partidul Mişcarea Populară (PMP); de la ora 17,30 - Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR); de la ora 18,15 - grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Vineri sunt invitate la consultări: de la ora 11,00 - Partidul Social Democrat (PSD) şi de la ora 12,00 - Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE).

Fiecare delegaţie poate fi formată din maximum cinci persoane. AGERPRES

×
Subiecte în articol: viorica dancila