x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Premierul Orban: „Decizia CCR este un îndemn la anarhie!”

Premierul Orban: „Decizia CCR este un îndemn la anarhie!”

06 Mai 2020   •   19:47
Premierul Orban: „Decizia CCR este un îndemn la anarhie!”
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Premierul Ludovic Orban condamnă decizia Curții Constituționale Române despre care afirmă că este de partea celor care încalcă legea.

„Ca și în alte decizii luate de actuala CCR în perioada lui Dragnea, și decizia asta arată că actuala CCR este de partea celor care încalcă legea, celor care încalcă regulile, sancționând pe toți cetățenii corecți, care au respectat reglementările, regulile impuse în perioada stării de urgență. Practic, prin această decizie, Guvernul, autoritățile, sunt împiedicate să apere sănătatea și viața românilor. Prin această decizie, se poate ajunge la situația în care autoritățile să nu mai poată da nicio amendă. E o decizie care mă șochează, care are un vădit caracter politic și se situează pe linia deciziilor luate în favoarea minorității care încalcă legea.”, a spus Ludovic Orban.

„Timpul va dovedi cine are dreptate. Noi suntem preocupati de combaterea răspândirii virusului, de apărarea vieții românilor, de implementarea graduală a măsurilor de relaxare.”, a continuat premierul.

Ludovic Orban afirmă că nu va susține proiecte de lege neconstituționale.

Despre continuarea plății șomajului tehnic

„Se va continua plata șomajului tehnic până la 1 iunie. După această dată, șomajul va fi acordat doar pentru domeniile economice în care va continua să existe restricții. Se vor implementa măsuri active pentru readucerea în activitate a angajaților”, a mai confirmat premierul.

Atac pe tema pensiilor speciale

Premierul a mai lansat, miercuri, un atac la CCR, după ce Curtea a declarat neconstituțională abrogarea pensiilor speciale. Șeful Guvernului a spus că judecătorii Curții sunt în conflict de interese, fiind beneficiari de pensii speciale.

„Curtea Constituțională a arătat că nu vrea să existe dreptate în sistemul de pensionare, că urmărește să mențină un sistem privilegiat de calcul a pensiilor pentru categorii care de-a lungul timpului au beneficiat de diferite legi speciale care au permis un calcul al pensiei diferit de calculul pensiei pe baza principiului contributivității. Ca Partid Național Liberal am susținut constant necesitatea ca principiul fundamental care să stea la baza calculului pensiei să fie fie principiul contributivității, singurul just, legitim. Singura excepție pe care noi o susținem este privitoare la pensiile de serviciu ale cadrelor militare”, a spus Orban.

El a spus că va încerca să refacă legea ținând cont de observațiile CCR.

×
Subiecte în articol: ludovic orban