x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Premii de 1.000 de euro pentru elevi

Premii de 1.000 de euro pentru elevi

de Diana Scarlat    |    11 Feb 2010   •   00:00

Academia Şcolilor din Europa Centrală (ACES) a dat startul unui nou concurs de proiecte dezvoltate în parteneriat cu şcolile din regiune.

Tema de anul acesta este "Creează soluţii!" şi se adresează elevilor cu vârste între 12 şi 17 ani. Participanţii sunt invitaţi să aplice cu propuneri de proiecte creative care vizează soluţionarea conflictelor în şcoală şi în societate. Propunerile pot fi trimise până la 30 aprilie 2010.

Sunt invitaţi să se înscrie în competiţie toţi elevii cu vârste între 12 şi 17 ani. Şcolile din România vor participa la concurs alături de şcoli din alte 14 ţări din Europa. ACES încurajează parteneriatele de proiecte între şcolile din Europa Centrală. Elevii şi profesorii din ţările participante sunt invitaţi să găsească şcoli partenere şi să aplice împreună cu propuneri de proiecte, incluzând şi ideile lor de colaborare. Pentru a facilita găsirea şcolilor partenere, doritorii pot accesa un motor de căutare online pe www.aces.or.at. "Din experienţa anilor precedenţi, partenerii de proiect din România sunt căutaţi în mod special de celelalte şcoli din concurs", spune Reinhard Eckert, coordonatorul proiectului. 

BURSELE CĂŞTIGĂTORILOR
Propunerile pot fi trimise până la 30 aprilie 2010, după această dată fiind evaluate de un juriu internaţional. Vor fi premiate cele mai bune aplicaţii, cu burse de câte 1.000 de euro pentru fiecare şcoală parteneră. Elevii primesc, de asemenea, instrumente online şi consiliere pentru a-şi finaliza iniţiativele. Reţeaua de şcoli ACES a fost creată în 2006 de Fundaţia ERSTE, în colaborare cu asociaţia non-profit VČELÍ DOM din Slovacia.

Interkulturelles Zentrum, din Austria, este unitatea coordonatoare a acestei iniţiative. Scopul ACES este acela de a reuni profesorii şi elevii din Europa Centrală şi de Sud-Est, depăşind astfel graniţele ţărilor de origine, pentru a participa în parteneriate în competiţia de proiecte. Iniţiativa este susţinută de Ministerele Educaţiei din toate ţările participante. La competiţiile precedente au participat 500 de şcoli.

×
Subiecte în articol: scoala