x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film OSCAR 2013. Nominalizatele la CEL MAI BUN FILM au încasat deja 2 miliarde de dolari

OSCAR 2013. Nominalizatele la CEL MAI BUN FILM au încasat deja 2 miliarde de dolari

24 Feb 2013   •   09:57
OSCAR 2013. Nominalizatele la CEL MAI BUN FILM au încasat deja 2 miliarde de dolari

Studiourile cinematografice ale căror producţii au fost nominalizate anul acesta la Oscar la categoria cel mai bun film au câştigat împreună 2 miliarde de dolari din vânzările de bilete, fiind printre cele mai vizionate filme din anul 2012, conform Reuters - citat de Agerpres.

Şase din cele nouă filme intrate în cursa pentru Oscar la categoria cel mai bun film, printre care şi favoritele "Argo" şi "Lincoln", au realizat încasări de cel puţin 100 de milioane de dolari fiecare în cinematografele din SUA şi Canada,

În urmă cu un an un singur film dintre cele nominalizate la Oscar, drama "The Help", reuşea să atingă plafonul de 100 de milioane de dolari al încasărilor, conform site-ului Box Office Mojo. Filmul câştigător al Oscarului, "The Artist", un film mut, alb-negru, a obţinut doar 45 de milioane de dolari pe piaţa nord-americană. În plus, încasările globale realizate de cele 9 filme nominalizate anul trecut au atins doar 1,2 miliarde de dolari, chiar şi după publicitatea de care s-au bucurat cu ocazia participării la Oscar.

Popularitatea filmelor din acest an demonstrează abilitatea studiourilor de a realiza filme mai bune, cu bugete mai mici, conform lui Adam Fogelson, preşedintele studiourilor Universal Pictures. În urmă cu câţiva ani, a mai precizat el, un film aşa cum este "Les Miserables", cu numeroşi actori de primă mână, ar fi costat atât de mult încât nu ar fi primit nici măcar undă verde din partea producătorilor pentru a fi realizat. Studiourile Universal au menţinut bugetul acestui musical la 60 de milioane de dolari printr-un proces judicios de control al cheltuielilor şi prin impunerea unor plafoane salariale mai scăzute pentru actori.
 

×
Subiecte în articol: premiile oscar premiile oscar 2013