x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Presa străină scrie despre retragerea lui Theodor Stolojan

Presa străină scrie despre retragerea lui Theodor Stolojan

15 Dec 2008   •   00:00

Principalele agenţii de presă internaţionale relatează despre decizia lui Theodor Stolojan de a renunţa la nominalizarea pentru postul de premier în favoarea unui candidat mai tânăr, amintind de retragerea sa din postura de candidat la preşedinţie în 2004, când a fost înlocuit de Traian Băsescu.



Reuters relatează că Stolojan s-a retras astăzi, afirmând că această poziţie are nevoie de mai multe garanţii de la liderii unei noi coaliţii de centru-stânga. AFP informează că Stolojan a renunţat la numai cinci zile după ce a fost însărcinat de preşedintele ţării cu formarea unui nou Guvern. Stolojan a generat surpriză în 2004, când s-a retras în ultimul moment din cursa pentru preşedinţia României, fiind înlocuit de Traian Băsescu, aminteşte France Presse. Retregerea sa de astăzi vine la o zi după încheierea unui acord de coaliţie între Partidul Democrat-Liberal, al cărui vicepreşedinte este, şi Partidul Social-Democrat. "După părerea mea, preşedinţii celor două partide politice care au semnat acest acord trebuie să îşi asume acest parteneriat ocupând posturile de premier şi preşedinte al Senatului", a afirmat Stolojan.
Agenţia Associated Press pune accent pe faptul că Stolojan a renunţat la postul de premier în favoarea unui candidat mai tânăr. În vârstă de 65 de ani, el a spus că îi lasă preşedintelui Traian Băsescu sarcina de a nominaliza pe cineva care va "oferi speranţă tinerei generaţii". Deşi este foarte experimentat în probleme economice şi un aliat al lui Băsescu, Stolojan a fost acuzat că este inflexibil în negocierile politice, adaugă agenţia citată. Noul Guvern ar fi trebuit să fie votat de Parlament la 22 decembrie, dar acum nu este clar dacă acest lucru va mai fi posibil, precizează AP.
Mediafax

×
Subiecte în articol: romania stolojan