x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Președintele CJ Constanţa: Voi ataca interdicţia de a părăsi ţara

Președintele CJ Constanţa: Voi ataca interdicţia de a părăsi ţara

de Mediafax    |    16 Ian 2014   •   00:22
Președintele CJ Constanţa: Voi ataca interdicţia de a părăsi ţara

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, spune că va ataca în instanţă interdicţia de a părăsi ţara, deoarece suferă de "o boală gravă" şi trebuie să meargă la tratament în SUA, unde şi-a făcut programări la mai multe institute, el obţinând deja viza de la ambasadă.

Nicușor Constantinescu a declarat că luni a fost chemat la DNA, însă se afla în Germania pentru analize, astfel că avocatul său a mers şi le-a explicat procurorilor anticorupţie motivul absenţei sale, solicitând programarea unei întâlniri când şeful CJ Constanţa va reveni în ţară.

"Pentru luni, 13 ianuarie, am primit o citaţie, dar eu eram plecat în Germania pentru nişte analize pentru o boală gravă pe care o am, din păcate, şi pe care încerc să o tratez. Am dat mandat scris avocatului meu să se ducă la DNA Constanţa şi să ia act de învinuiri şi să programeze o întâlnire", a afirmat Nicuşor Constantinescu.

De asemenea, el a menţionat că marţi a mers la Ambasada SUA, unde a primit viza pentru a merge la tratament acolo.

 "Avocatul le-a spus că trebuie să merg în SUA pentru a mă trata pentru că în Europa nu există astfel de soluţii şi am luat legătura cu mai multe institute din SUA. Mi-am făcut nişte programări, am fost la Ambasada SUA ieri, am cerut şi am obţinut viza", a explicat Nicuşor Constantinescu.

El a precizat că va ataca în instanţă ordinul emis de procurori privind interdicţia de a părăsi ţara.

"Mâine (n.r. - joi) atac în instanţă acest ordin care îmi interzice mie să părăsesc România 30 de zile, având toate argumentele, o să câştig, depinde însă când o să fie dat termenul", a explicat Constantinescu.

Conform unor apropiaţi ai preşedintelui CJ Constanţa, Constantinescu urma să plece la sfârşitul acestei săptămâni în SUA pentru a-şi trata problemele de sănătate.

×