x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Preşedintele CJ Constanţa, săltat de procurori: "M-au luat cu japca. DNA e o poliţie politică a lui Băsescu" (VIDEO)

Preşedintele CJ Constanţa, săltat de procurori: "M-au luat cu japca. DNA e o poliţie politică a lui Băsescu" (VIDEO)

15 Ian 2014   •   14:07
Preşedintele CJ Constanţa, săltat de procurori: "M-au luat cu japca. DNA e o poliţie politică a lui Băsescu" (VIDEO)
UPDATE 15:50 - Procurorii din cadrul DNA Serviciul teritorial Constanța au început urmărirea penală față de Nicuşor Constantinescu, "în sarcina căruia s-au reținut șase infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecințe deosebit de grave". Potrivit DNA, preşedintele CJ Constanţa ar fi făcut plăţi ilegale, iar prejudiciul se ridică la 5 milioane de euro. Constatinescu are interdicţie de a părăsi ţara 30 de zile.

Citeşte COMUNICATUL DNA


UPDATE 15:20
- Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a plecat de la audieri. "E o răfuială politică, DNA e o poliţie politică a lui Băsescu", a declarat Nicuşor Constantinescu în faţa sediului DNA.

"Am fost acuzat că am votat programele Consiliului Judeţean cu care USL a câştigat alegerile, sunt învinuit de abuz în serviciu. M-au luat cu japca doar să îmi aducă la cunoştinţă. Facem lupte greco-romane şi circ când puteau să vină cu mandat, veneam cu avocatul frumos... Mi-au spus că Curtea de Conturi a anunţat DNA. Acum mă duc să le fac plângere", a spus Constantinescu, potrivit Replica Constanţa.

"Am zis că e poliţie politică. E abuz ce mi se întâmplă. De aia nu merge bine în România. Sunt vreo 4-5 dosare. Am fost tratat ca un animal. Toţi din DNA ar trebui daţi afară", a continuat Constantinescu, care a precizat că nu este exclus să fie adus la DNA şi primarul Radu Mazăre.

"Cred că şi primarul riscă să fie adus, dacă pe mine m-au luat ca pe ultimul infractor. Mi-au rupt hainele de pe mine, să le dea Dumnezeu după sufletul lor", a conchis preşedintel CJ Constanţa.

---------------------------------------

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, se află la Direcţia Naţională Anticorupţie Constanţa. El este audiat într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu şi fapte de corupţie.

Potrivit replicaonline.ro, preşedintele CJ Constanţa este cercetat pentru abuz în serviciu pentru plăţi făcute ilegal din fonduri publice.

El a fost dus cu Poliţia la DNA după ce, în repetate rânduri, a refuzat să meargă la audieri. Potrivit unor surse judiciare, acesta a opus rezistenţă în faţa anchetatorilor.

Nicuşor Constantinescu se află la cel de-al treilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, câştigând alegerile din iunie 2012 cu peste 60 la sută din voturi.
   
Constantinescu, în vârstă de 47 de ani, a intrat în politică în anul 2000, când a candidat pentru funcţia de consilier local, fiind în echipă cu Radu Mazăre, care avea să câştige Primăria. Patru ani mai târziu, Constantinescu a devenit preşedinte al Consiliului Judeţean din partea PSD, funcţie pe care avea să o păstreze şi în 2008, dar şi în 2012, când a fost reales.

×