x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Preşedintele CJ Vâlcea: Elena Udrea este vinovată pentru dezastrul de la Transalpina Ski Resort

Preşedintele CJ Vâlcea: Elena Udrea este vinovată pentru dezastrul de la Transalpina Ski Resort

26 Aug 2014   •   10:34
Preşedintele CJ Vâlcea: Elena Udrea este vinovată pentru dezastrul de la Transalpina Ski Resort
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea o consideră vinovată de dezastrul economic de la domeniul schiabil Transalpina Ski Resort pe Elena Udrea, fost ministrul al Turismului, întrucât nu a asigurat finanţarea pentru finalizarea lucrării.

"Necazurile noastre tocmai de la Elena Udrea au plecat din clipa când ne-a scos proiectul amenajării turistice montane de pe structura programului susţinut cu fonduri europene şi l-a introdus pe investiţii guvernamentale. Dacă ne lăsa să mergem mai departe pe finanţare europeană, astăzi nu am mai fi fost în situaţia dramatică în care ne-a lăsat doamna Elena Udrea. La plecarea ei din fruntea MDRT, lucrările la investiţia din Munţii Lotrului erau executate în proporţie de 92%. De ce nu le-a plătit atunci şi ne-a lăsat beleaua datoriilor pe cap? La această întrebare evită să ne dea răspuns. A vrut imagine pentru Vâlcea şi acum încearcă să ne facă pe noi responsabili", a declarat pentru Agerpres preşedintele CJ, Ion Cîlea.

Proiectul schiabil Transalpina Ski Resort este o investiţie guvernamentală, în valoare de 35 de milioane de euro, început în anul 2011 şi sistat în 2013 din lipsă de finanţare după ce s-au executat 92% din valoarea lucrărilor.

Ion Cîlea a lansat acuzaţii şi la adresa liberalilor, care pe vremea lui Ludovic Orban, fost ministru al Transporturilor, au demarat reabilitarea şoselei Transalpina, neasigurându-se dacă sunt suficiente fonduri pentru a termina această lucrare.

"Nu mai vreau să spun despre Oltchim, guvernările PDL sau PNL ne-au lăsat moştenire cartofi fierbinţi şi acum în culmea ipocriziei vor să ne scoată vinovaţi pentru faptul că nu am reuşit în doi ani cea au stricat dumnealor în zece ani", a mai spus Ion Cîlea.

×