x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Preşedintele Greciei, primit la Cotroceni. Băsescu: Aţi fi putut spune "Am probleme acasă, să amânăm vizita"

Preşedintele Greciei, primit la Cotroceni. Băsescu: Aţi fi putut spune "Am probleme acasă, să amânăm vizita"

28 Iun 2011   •   08:55
Preşedintele Greciei, primit la Cotroceni. Băsescu: Aţi fi putut spune "Am probleme acasă, să amânăm vizita"

In timp ce grecii isi cer drepturile in strada, presedintele tarii se afla intr-o vizita oficiala in Romania. Traian Basescu l-a primit, astazi, la Palatului Cotroceni, pe omologul sau elen, Karolos Papoulias.
La inceputul convorbirilor tete-a-tete, Basescu i-a spus lui Papoulias ca apreciaza vizita acestuia in Romania, desi ar fi putut s-o amane cu usurinta, invocand problemele interne ale Greciei legate de criza economica.

"Domnule presedinte, va spun inca o data bun venit la Bucuresti. Vizita dumneavoastra ne onoreaza, va multumesc ca ati raspuns invitatiei mele de a ne vizita. Apreciez vizita dumneavoastra cu atat mai mult cu cat, cu usurinta, ati fi putut spune: «Am probleme acasa, s-o amanam!». Va multumesc mult ca ati dat curs invitatiei", i-a spus presedintele Traian Basescu omologului sau elen, Karolos Papoulias.

Karolos Papoulias a tinut, la randul sau, sa multumeasca "pentru primirea atat de calduroasa".

"Aceasta vizita, asa cum ati spus-o si dumneavoastra anterior, este o continuare a vizitei atat de reusite pe care ati efectuat-o in Grecia. Poate ca as fi putut sa spun ca am probleme in tara, sa aman aceasta vizita sau chiar si sa o zadarnicesc, sa spun ca am de intampinat anumite probleme, dar dorinta mea era de a va intalni si a discuta impreuna marile probleme pe care Grecia le are la ora actuala, am dorit sa dau curs invitatiei dumneavoastra si sa ne intalnim la Bucuresti", a replicat presedintele elen.

Seful statului roman a tinut sa puncteze ca nu numai Grecia se confrunta cu criza economica. "Nu numai Grecia, si Romania are probleme si toata regiunea noastra are probleme si este foarte important sa le discutam", a spus Basescu, potrivit Mediafax.

In cursul acestei zile, presedintele elen se va intalni si cu premierul Emil Boc si cu patriarhul BOR, PF Daniel, iar in aceasta seara Karolos Papoulias va participa la un dineu oficial oferit de presedintele Traian Basescu in onoarea sa.

Miercuri, liderul grec va depune o coroana de flori la Mormantul Ostasului Necunoscut, va participa la un forum economic, va avea convorbiri cu presedintii Senatului si Camerei Deputatilor si va participa la ceremonia de dezvelire a statuii Eleftherios Venizelos.

Grecia este paralizata din cauza unei greve generale de 48 ore organizata de sindicalistii. Acestia sunt nemultumii de masurile de austeritate luate de guvernul elen.

×