x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Preşedintele Iohannis va prezenta, marţi, la Strasbourg, viziunea României privind viitorul UE

Preşedintele Iohannis va prezenta, marţi, la Strasbourg, viziunea României privind viitorul UE

22 Oct 2018   •   15:18
Preşedintele Iohannis va prezenta, marţi, la Strasbourg, viziunea României privind viitorul UE

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, marţi, la Strasbourg, la dezbaterea organizată de Parlamentul European (PE) privind viitorul Uniunii Europene, unde va susţine o alocuţiune referitoare la viziunea României pe această temă. 

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, participarea preşedintelui la acest eveniment are loc în contextul seriei de dezbateri privind viitorul UE, la care sunt invitaţi şefii de stat şi de guvern din statele membre. Această iniţiativă a fost lansată în ianuarie şi va continua până la sfârşitul mandatului actualului Parlament European, în mai 2019. 

În cadrul dezbaterii din plen, vor mai susţine intervenţii preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi liderii grupurilor politice din PE. 

Cu ocazia vizitei la Strasbourg, Klaus Iohannis va avea, marţi, o întrevedere cu Antonio Tajani, alături de care va susţine o declaraţie comună de presă. 

Şeful statului mai are programată participarea la o întâlnire de lucru alături de preşedintele Parlamentului European, preşedintele Comisiei Europene, reprezentantul Preşedinţiei austriece la Consiliul UE şi liderii grupurilor politice din PE. 

De asemenea, şeful statului va avea o întâlnire cu preşedintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis