x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vicepreședintele PNL Covasna: purtarea tricolorului de 15 martie este NECUVENITĂ!

Vicepreședintele PNL Covasna: purtarea tricolorului de 15 martie este NECUVENITĂ!

de Robert Veress    |    20 Mar 2013   •   21:26
Vicepreședintele PNL Covasna: purtarea tricolorului de 15 martie este NECUVENITĂ!
Sursa foto: Mădălin Guruianu, primul din stânga, alături de deputatul PNL Alina Gorghiu și senatorul PNL Marius Obreja

Mădălin Guruianu, vicepreședintele PNL în județul Covasna și consilier local în același oraș, îi muștruluiește pe părinții Sabinei Elena, eleva din clasa a IX-a a Liceului Korosi Csoma Sandor, care a fost amenințată cu moartea, după ce a purtat însemnele tricolore timp de câteva zile (începând cu vineri, 15 martie) la școală. Guruianu consideră că părinții fetei au făcut „lucruri necuvenite”, iar fata însăși nu are „atitudine potrivită”.

„Consider că acțiunea a fost lăsată să scape de sub control la liceul din Covasna din doar două motive: ori este incompetență crasă, din partea profesorilor, directorului, organelor statului care puteau interveni, ori este rea intenție în a arăta din nou ce zonă cu probleme e în Covasna și Harghita. Sincer, părerea mea este că e o combinație între cele două și cred că vinovații ar trebui să plătească. Rapid. Scurt și extrem de eficient. Îmi pare inadmisibil să nu realizezi, tu ca părinte, ca profesor, ca și coleg, faptul că de sărbătoarea celuilalt în loc să încerci să arăți empatie, bună creștere și bun simț și să-i urezi „la mulți ani, prietene”, tu să faci lucruri necuvenite. Și numesc lucruri necuvenite atât purtarea banderolei negre de către unii maghiari de 1 decembrie, dar și purtarea fix a tricolorului românesc de 15 martie. Cum să nu înțelegi că nu aceasta este atitudine potrivită?”

Declarația lui Guruianu, dată pe un site de socializare, este mai amplă și restul mesajului este pacifist, cu excepția pasajelor în care cheamă la tragerea la răspundere a vinovaților.

Totuși, ne întrebăm, cum este posibil ca un reprezentant al statului român, fruntaș al partidului care își zice „Național”, să considere drept „necuvenită” purtarea simbolurilor naționale, oricând, în orice împrejurare?

×