x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, despre coronavirus: Acolo unde transmiterea este mai redusă, mortalitatea este sub 1%

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, despre coronavirus: Acolo unde transmiterea este mai redusă, mortalitatea este sub 1%

01 Mar 2020   •   16:49
Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, despre coronavirus: Acolo unde transmiterea este mai redusă, mortalitatea este sub 1%
Sursa foto: pixabay.com

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a citat un studiu al OMS, care spune că în zonele în care transmiterea coronavirusului este redusă, mortalitatea este sub 1%.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a explicat că Oorganizația Mondială a Sănătății a publicat un studiu efectuat în China despre coronavirus.

„Studiul arată că mortalitatea este mare acolo unde există o transmitere foarte mare în colectivitate, de exemplu în zona Wuhan. Acolo unde transmiterea este mai redusă, mortalitatea este sub 1%. Deci avem foarte mari diferenţe în funcţie de gradul de transmitere a infecţiei - mă refer la mortalitate”, a spus Alexandru Rafila.

Copiii de până la 18 ani şi tinerii se îmbolnăvesc mai rar. „Fac forme cu gravitate medie cel mult, iar mortalitatea nu există până la vârsta de 10 ani”, a mai spus Alexandru Rafila.

Și adulţii fac forme uşoare sau medii, spre deosebire de vârstnici. „Vârstnicii peste 70 de ani ajung să aibă forme complicate cu un procent foarte mare şi cu o mortalitate de 15%. Ei sunt cei pe care trebuie să îi protejăm”, a precizat preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coronavirus alexandru rafila