x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pretenţiile lui Blejnar din partea Dianei Severin au crescut exponenţial: de la un leu la...1 milion de euro!

Pretenţiile lui Blejnar din partea Dianei Severin au crescut exponenţial: de la un leu la...1 milion de euro!

15 Ian 2013   •   20:14
Pretenţiile lui Blejnar din partea Dianei Severin au crescut exponenţial: de la un leu la...1 milion de euro!

Fostul preşedinte al ANAF, Sorin Blejnar a anunţat marţi că îi cere fostei directoare a Vămii Prahova, Diana Severin, daune morale de un milion de euro după ce aceasta a afirmat că el este "regina corupţiei" din vămile româneşti. Pretenţiile lui Blejnar vin după ce, iniţial, acesta ceruse daune de un leu.

 
Marţi după-amiază la Judecătoria Ploieşti a avut loc un nou termen al procesului civil în care Sorin Blejnar a datat-o în judecată pe fosta directoarea a Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova Diana Severin, după ce aceasta a afirmat public că Blejnar este "regina corupţiei" din vămile româneşti.
 
După ce iniţial fostul şef al ANAF îi ceruse Dianei Severin să-şi retracteze public afirmaţiile şi să îi plătească daune morale de un leu, la termenul de marţi avocatul lui Blejnar a anunţat că acesta solicită daune morale de un milion de euro, în lei, la cursul din ziua plăţii.
 
Tot la termenul de marţi ar fi trebuit audiaţi şi cinci martori, toţi cinci solicitând din proprie iniţiativă audierea în acest dosar. Doar trei martori au fost prezenţi, unul dintre absenţi depunând la dosar o adresă în care susţine că nu mai doreşte să fie audiat din cauză că a fost ameninţat, a arătat preşedintele instanţei de judecată.
 
Nici cei trei martori prezenţi nu au fost audiaţi întrucât după schimbarea pretenţiilor materiale ale lui Blejnar instanţa de judecată i-a cerut acestuia să plătească o taxă de timbru al cărei cuantum va fi stabilit ulterior.
 
Avocatul lui Sorin Blejnar s-a opus, arătând că pentru daunele materiale solicitanţii nu trebuie să timbreze, însă instanţa şi-a menţinut decizia şi i-a citat pe martori pentru următorul termen al procesului stabilit pentru 26 februarie.
 
În martie 2012, Sorin Blejnar, pe atunci încă preşedinte al ANAF, a dat-o în judecată pe Diana Severin, fostul director coordonator al Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova, pentru afirmaţii defăimatoare la adresa sa şi a instituţiei.
 
Mai exact, Severin îl identificase pe Blejnar drept "regina corupţiei din vămi".

×