x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Preţurile alimentelor scad la nivel mondial, din cauza crizei provocate de coronavirus

Preţurile alimentelor scad la nivel mondial, din cauza crizei provocate de coronavirus

02 Apr 2020   •   16:19
Preţurile alimentelor scad la nivel mondial, din cauza crizei provocate de coronavirus
Sursa foto: Diana Oros

Preţurile produselor alimentare, la nivel mondial, au scăzut brusc în luna martie. Din cauza pandemiei de coronavirus, cererile adresate producătorilor de alimente au fost tot mai puţine, au declarat reprezentanții agenţiei alimentare a Naţiunilor Unite, pentru Reuters.

 

Indicele preţurilor alimentare la Organizaţia pentru Alimente şi Agricultură (FAO), care măsoară modificările lunare, este în scădere cu 4,3% faţă de luna februarie.

 

„Scăderile de preţ sunt determinate în mare măsură de factori de cerere, nu de ofertă, iar factorii cererii sunt influenţaţi de perspectivele din ce în ce mai deteriorate”, a declarat Abdolreza Abbassian, economistul senior al FAO, pentru Reuters.

Preţul zahărului a înregistrat cea mai mare scădere, cu 19,1% faţă de luna februarie, în timp ce preţul uleiului vegetal a scăzut cu 12%.

Indicele preţurilor produselor lactate a scăzut cu 3%, determinat de scăderea cotaţiilor şi încetinirea cererii globale de import pentru lapte praf degresat şi lapte integral, în timp ce indicele de carne a scăzut cu 0,6%.

Deşi FAO a mărit producţia mondială de cereale pentru anul 2019, estimează că cea din 2020 rămâne neschimbată, la 763 milioane de tone.

Mediafax

×
Subiecte în articol: pret alimente