x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prim-procurorul Parchetului Ialomiţa, trimis în judecată pentru favorizarea infractorului, şantaj şi trafic de influenţă

Prim-procurorul Parchetului Ialomiţa, trimis în judecată pentru favorizarea infractorului, şantaj şi trafic de influenţă

26 Feb 2014   •   11:35
Prim-procurorul Parchetului Ialomiţa, trimis în judecată pentru favorizarea infractorului, şantaj şi trafic de influenţă

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a lui Cristian Hristescu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa la data faptelor, în prezent suspendat din funcţie, pentru favorizarea infractorului, şantaj şi trafic de influenţă.

Potrivit unui comunicat al DNA, în acelaşi dosar a fost deferit justiţiei şi Ştefan-Telu Foamete, administrator al unei firme.

În rechizitoriu s-a reţinut că, în aprilie 2013, inculpatul Hristescu a intervenit pe lângă şeful unui birou din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Feteşti, pentru ca unui cunoscut de-al său să nu i se întocmească proces-verbal de conducere a unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice şi să nu fie condus la spital în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

"Ca urmare a faptului că nici agentul de poliţie care a constatat infracţiunea la regimul circulaţiei şi nici şeful acestuia nu au dat curs actelor de instigare exercitate de inculpatul Hristescu, acesta din urmă i-a constrâns, ameninţându-i cu mutarea de la locul de muncă, în scopul finalizării favorabile a dosarului respectiv, aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Feteşti", susţin procurorii.

În perioada iunie-noiembrie 2013, Cristian Hristescu a pretins şi primit de la inculpatul Foamete materiale de construcţie în valoare de peste 51.500 lei şi manopera unor lucrări de 42.500 lei (fără TVA), pentru construirea imobilului său din municipiul Slobozia.

DNA precizează că, în schimb, inculpatul a lăsat să se creadă că are influenţă asupra unui procuror din PJ Slobozia, în scopul evitării instituirii unor măsuri asigurătorii şi dispunerii unei soluţii favorabile într-un dosar penal în care Ştefan Foamete şi societatea administrată de acesta au calitatea de învinuiţi.

"La fiecare comandă de materiale, magistratul ar fi solicitat ca sumele de plată să fie trecute într-o fişă şi să-i fie acordată reducere sau să fie trecute pe numele inculpatului Foamete. Interesul acestuia în dispunerea unei soluţii favorabile în acel dosar era în primul rând determinat de derularea cercetărilor penale fără ca procurorul să dispună numirea unui administrator judiciar special, deoarece acest fapt i-ar fi creat o problemă de credibilitate în afaceri şi, în subsidiar, interesul era determinat şi de soluţia ce s-ar fi dispus", se mai arată în comunicat.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea lucrătorilor Serviciului Român de Informaţii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Bucureşti, cu propunerea menţinerii arestului la domiciliu faţă de inculpatul Hristescu.

×