x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prima fregata de la englezi livrata in decembrie

Prima fregata de la englezi livrata in decembrie

27 Mar 2004   •   00:00

Programul de echipare a Fortelor Navale Romane cu fregatele britanice de tip 22 din clasa Broadsword respecta planul stabilit intre autoritatile romane si compania BAE Systems.

John Neilson, director de Marketing al companiei, al treilea mare producator mondial de sisteme militare si aeronautice din lume, ne-a declarat ca expertii britanici au grija ca prima nava, „Regele Ferdinand", sa soseasca in Romania in decembrie anul acesta, pentru ca a doua nava, „Regina Maria", sa ajunga la Constanta in 2005.

De altfel, in aceste zile, o delegatie a BAE Systems a fost la Bucuresti si a purtat discutii cu specialisti din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Economiei si Comertului. Britanicii cauta solutii pentru a pune in practica angajamentul pe care si l-au asumat, acela de parteneriat industrial in contrapartida, egal cu valoarea contractului. Pana acum, BAE Systems a identificat oportunitati de a dezvolta acest program de off-set cu ROMAERO si ROMARM. „Nu ne putem permite sa ratam mai ales un program de tip offset. In ultimii zece ani am avut asemenea programe in valoare de aproximativ 25 de miliarde de dolari in 30 de tari", ne-a precizat John Neilson.
Razvan Belciuganu

×
Subiecte în articol: observator