x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prima victorie a judecătoarei-erou

Prima victorie a judecătoarei-erou

26 Ian 2012   •   21:00
Prima victorie a judecătoarei-erou

Judecatoarea Mihaela Ciocea a fost eroul de miercuri al Pietei Universitatii. Sesizase Inspectia Judiciara a CSM ca presedinta sectiei unde activeaza a inlocuit-o abuziv din completul care judeca un dosar in care era implicata compania Dacia, iar sesizarea i-a fost respinsa. Furioasa, a plecat de la Colegiul de Conducere al Curtii, s-a aruncat asupra primului butic, a cerut o bucata mare de carton, cea mai mare din depozit, a scris cu pixul mesajul 'Protestul unui judecator', s-a urcat in masina ei Dacia Solenza si, fara sa mai gandeasca, a oprit in Piata Uni­ver­si­tatii.

Speranta ei: 'Aceea ca macar sa inceteze sicanarea mea. Nu mi-e frica de ce va urma caci mai rau de atat nu-mi poate fi. Piata Universitatii e ultima mea speranta'. Ieri, speranta Mihaelei Ciocea a prins contur. Potrivit Bi­ro­u­lui de pre­sa al CSM, Inspectia judiciara s-a sesizat din oficiu cu pri­vi­re la de­claratiile facute de ea in Piata Universitatii, preluate de te­levizi­uni si presa scrisa, urmand ca, potrivit competentelor ce ii re­vin, Serviciul de inspectie judiciara pentru judecatori sa efectueze verificari. E doar un inceput si va trebui sa aiba rabdare, asa cum are cu Romania. 'Eu iubesc Ro­mania si am hotarat sa am rabdare cu ea, dar si Romaniei trebuie sa-i pese de noi si sa aiba deschiderea sa ne asculte. Cred in Romania eterna, cea care a fost mutilata in ultimii ani, dar din care trebuie sa invinga cu ajutorul nostru, pana va ajunge o tara respectata', spunea Mihaela Ciocea in Piata Universitatii.

Declaratie de presa a Asociatiei pentru monitorizarea Justitiei
De ce plangerea unui magistrat nu gaseste audienta decat la Piata Universitatii?
Asociatia pentru Monitorizarea Justitiei - AMJ solicita o ancheta corecta cu privire la cele semnalate de doamna Judecator Mihaela Ciocea de la Curtea de Apel Bucuresti care reclama disfunctionalitati la nivelul instantei din care face parte si o ilegala excludere dintr-un complet de judecata, cu incalcarea principiului continuitatii si al independentei Justitiei.

Este regretabil ca plangerea unui magistrat nu gaseste audienta decat in Piata Universitatii. Responsabilitatea le incumba acelora care au tratat cu superficialitate reclamatiile administrative ale unui magistrat, determinand recurgerea la forme extreme de protest, cu atat mai mult cu cat incalcarea principiului continuitatii completelor de judecata si al repartizarii aleatorii a fost reclamata de societatea civila de nenumarate ori, fiind in mod deliberat ignorata de toate institutiile implicate in sistemul juridic - Ministerul Justitiei, Consiliul Superior al Magistraturii si conducerile instantelor de judecata.

In acest sens, AMJ a luat act de numeroase asemenea sesizari ale justitiabilIlor, care practic nici nu sunt examinate de judecatori, de conducerile administrative ale instantelor sau de catre CSM, si o considera o problema sistemica ce acopera si incurajeaza arbitrariul si coruptia din sistemul judiciar.

AMJ protesteaza fata de modul manipulator si denigrator prin care pozitia doamnei judecatoare Mihaela Ciocea a fost prezentata de mass-media, ca si fata de tacerea a institutiilor judiciare.
Asociatia Pentru Monitorizarea Justitiei

×
Subiecte în articol: observator