x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prima zi in SUA - Traian Basescu, la masa cu Bush

Prima zi in SUA - Traian Basescu, la masa cu Bush

de Oana Stancu Zamfir    |    14 Sep 2005   •   00:00

Presedintele Traian Basescu s-a imbarcat ieri in aeronava prezidentiala cu destinatia New York, pentru a participa la summit-ul aniversar al ONU.

Corespondenta din New York
Presedintele Traian Basescu s-a imbarcat ieri in aeronava prezidentiala cu destinatia New York, pentru a participa la summit-ul aniversar al ONU, unde sunt asteptati sa participe sefi de stat si de guvern din peste 170 de tari.

DELEGATIE. Presedintele este insotit de ministrul de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, cel al Comunicatiilor, Zsolt Nagy, ministrul delegat pentru Comert, Iuliu Winkler, precum si de consilierii prezidentiali Theodor Stolojan, Claudiu si Adriana Saftoiu, Renatte Weber si cei de stat Elena Udrea, Anca Ilinoiu si Ioan Pascu. Din delegatie mai fac parte Teodor Baconschi, Mihnea Motoc si Sorin Ducaru. Conform intelegerii cu Clubul Roman de Presa, presedintele a acceptat de data aceasta sa ia in avionul prezidential si o delegatie de jurnalisti selectati in functie de tiraj, respectiv ratingul institutiilor media la care lucreaza. Momentul serii de ieri la New York il reprezenta receptia oferita de presedintele SUA, George W. Bush, in onoarea sefilor de delegatii participanti la summit (ora 19:00, ora New York, 2:00, ora Romaniei). Tot aseara, Traian Basescu urma sa se intalneasca cu ziaristii de expresie romana si cu reprezentantii principalelor organizatii evreiesti americane. Astazi, la New York se va desfasura reuniunea ONU la nivel inalt. Cea mai ampla ca nivel de participare din istoria de 60 de ani a ONU, reuniunea se va concentra asupra adoptarii unui proiect de document final care contine prevederi dedicate luptei impotriva terorismului, pentru dezarmare, precum si pentru dezvoltarea drepturilor omului si reforma institutionala a organizatiei.

Deplasare sponsorizata de World Comm Trading

×
Subiecte în articol: observator new york