x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primar de comună, reţinut pentru corupţie

Primar de comună, reţinut pentru corupţie

de Violeta Fotache    |    23 Mar 2011   •   17:00

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti efectuează cercetări penale faţă de POPESCU PETRE, primarul comunei Boişoara, judeţul Vâlcea, informează DNA. Edilul este acuzat de  luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele infracţiuni în formă continuată.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

În perioada 2007-2010, inculpatul Popescu Petre, în calitate de primar al comunei Boişoara, judeţul Vâlcea, a primit cu titlu de mită de la învinuitul Ciogescu Ovidiu Eugen, administrator al SC ELECTROVÂLCEA SRL Rm. Vâlcea, lucrări de construcţie în valoare de 168.428,58 lei (materiale şi manoperă necesare executării unui imobil cu două nivele pe un teren care aparţinea edilului) precum şi o combină frigorifică, în schimbul atribuirii unor contracte de achiziţie publică şi al efectuării plăţilor aferente execuţiei acestor contracte. Contractele de achiziţie publică, în valoare totală de 4.887.872,87 lei (constând în furnizare de produse şi lucrări) au fost atribuite unui număr de două societăţi comerciale controlate de învinuitul Ciogescu Ovidiu Eugen - SC ELECTROVÂLCEA SRL Rm. Vâlcea şi SC MARVELOV SRL Rm. Vâlcea - fiind probe şi indicii că aceste contracte au fost atribuite cu încălcarea normelor ce reglementează achiziţiile publice. Unul dintre aceste contracte este în curs de execuţie (o lucrare de canalizare). Lucrările de construcţie a imobilului au fost executate de firma SC ELECTROVÂLCEA SRL Rm. Vâlcea.
Pentru a ascunde infracţiunile de luare/dare de mită, învinuitul Ciogescu Ovidiu Eugen şi inculpatul Popescu Petre au redactat şi semnat un contract cu încheiat între Sc Marvelov Srl şi Popescu Petre. Contractul nu se regăseşte în evidenţa contabilă ţinută de SC MARVELOV SRL şi nu există situaţii de lucrări, facturi fiscale, respectiv chitanţe de plată referitoare la acest contract.

Inculpatului Popescu Petre i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 23 martie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă.

Ciogescu Ovidiu Eugen, învinuit în prezenta cauză, a fost trimis în judecată în alte două dosare pentru infracţiuni de corupţie, fiind judecat în stare de arest preventiv.

×
Subiecte în articol: coruptie valcea dna primar retinut boisoara