x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primăria Bucureşti va pune la dispoziţia asociaţiilor de bloc materiale pentru curăţenia de primăvară

Primăria Bucureşti va pune la dispoziţia asociaţiilor de bloc materiale pentru curăţenia de primăvară

11 Mar 2013   •   15:29
Primăria Bucureşti va pune la dispoziţia asociaţiilor de bloc materiale pentru curăţenia de primăvară
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Curăţenia de primăvară va costa Capitala în jur de 250.000 - 300.000 de euro, a declarat luni Primarul general, Sorin Oprescu, la un comandament pe tema curăţeniei de primăvară, în care s-a discutat şi de colaborarea cu ONG-urile sau asociaţiile de bloc, care vor putea cere de la primărie var sau materiale de curăţenie, informează agerpres.ro.

"Mă refer la faptul de a le pune la dispoziţia asociaţiilor de bloc materiale de curăţenie, dar în principal pentru verdele din jurul blocului, pentru că altfel nu pot să ajung cu operatorii de curăţenie în toate zonele, să pot pun pomi, iarbă. Am rugat mai multe servicii - Direcţia de Mediu, ALPAB-ul ", a declarat Oprescu.

Primarul a mai anunţat că va discuta cu drumarii, urmând ca săptămâna aceasta să înceapă pregătirile pentru repararea gropilor din carosabil, aflate în inventarul Administraţiei Străzilor.

"Imediat după cele cinci-şase zile de ploaie, să poată să repare definitiv gropile, să reparăm zonele care au fost semnalate", a spus Oprescu.

Primarul a cerut conducerii ApaNova să ia măsuri pentru îndepărtarea prafului, a noroiului şi a substanţelor antiderapante din zona gurilor de canal, pentru a fi evitate formarea bălţilor în timpul ploilor torenţiale.

Sorin Oprescu i-a solicitat directorului ALPAB să pregătească parcurile, lacurile şi ştrandurile până la data de 1 Mai.

Cât priveşte campania de combatere a ţânţarilor şi a şobolanilor, el a spus că aceasta trebuie să înceapă cât mai devreme.

Primarul general a mai dispus curăţarea străzilor principale şi, ulterior, a celor secundare, prin spălarea acestora cu detergent, precum şi salubrizarea gardurilor despărţitoare de pe sensurile de circulaţie şi ale celor din staţiile RATB.

"Primul gest pe care îl facem în spălarea străzilor, să se treacă pe marile bulevarde şi după aceea pe străzile secundare. Să treceţi şi să le spălaţi cu detergent", a spus Oprescu.

Primarul general a solicitat să fie montate coşuri pentru deşeuri în parcuri, grădini şi ştranduri, să fie amenajate spaţii pentru odihnă, să fie modernizate zonele şi instalaţiile de joacă şi agrement.

El a cerut şi Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane să refacă zonele verzi, să toaleteze copacii, să refacă gazonul şi să repare aleile. În context, Oprescu a cerut aceleiaşi administraţii să ia măsuri privind transportul decedaţilor la cimitire, pentru că au apărut căruţe care blochează circulaţia.

Nu în ultimul rând, edilul şef a dispus ca RATB, operatorii de salubritate şi Administraţia Străzilor să îndepărteze de pe stâlpi afişele publicitare.

Campania de curăţenie se desfăşoară în lunile martie şi aprilie.  

×