x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primăria Capitalei a aprobat mitingul organizat de USL, dar nu în Piaţa Universităţii. 10.000 de oameni, aşteptaţi la protest

Primăria Capitalei a aprobat mitingul organizat de USL, dar nu în Piaţa Universităţii. 10.000 de oameni, aşteptaţi la protest

18 Ian 2012   •   12:52
Primăria Capitalei a aprobat mitingul organizat de USL, dar nu în Piaţa Universităţii. 10.000 de oameni, aşteptaţi la protest

UPDATE 17:30 - Primaria Capitalei nu a aprobat ca marsul USL sa se intersecteze cu protestele de la Universitate. Iata in continuare comunicatul primariei:

"In urma solicitarii PNL, in conformitate cu prevederile legii 60/1991, Primarul General, Sorin Oprescu, a aprobat un miting de protest pentru ziua de joi, 19 ianuarie 2012.

Din respect fata de cetatenii care protesteaza in Piata Universitatii si in spiritul legii 60, cap 1, art 5, care interzice desfasurarea simultana a doua sau mai multe adunari publice distincte in acelasi loc, pe aceleasi trasee, indiferent de caracterul acestora, reprezentantii USL si membrii Comisiei de Analiza si Avizare a Cererilor pentru Desfasurarea Adunarilor Publice din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti au agreat un traseu care se va finaliza in Piata Victoriei".

* Pentru a face loc mitingului, circulatia rutiera intre orele 14:00 - 19:00 va fi restrictionata pe soseaua Kiseleff, intre Piata Arcului de Triumf si Piata Victoriei.

* La miting sunt asteptati si participanti din provincie, care vor veni cu autocarele.

* Incepand cu ora 14:30 se va monta o scena in fata sediului PNL din Bulevardul Kiseleff, nr 57. De la ora 15:30 va incepe marsul efectiv spre Piata Victoriei.

* Participantii veniti din provincie vor fi urcati in autocare pana spre ora 19:00.

.....

Mitingul de protest organizat de USL a primit aprobare de la Primaria Capitalei. Aprobarea a fost data pentru 10.000 de persoane. Protestul va avea loc de la ora 15:00 si va consta intr-un mars intre Arcul de Triumf si Piata Victoriei intre orele 15:30 - 18:00.

"Am facut solicitare pentru miting si mars pe distanta Arcul de Triumf - Piata Universitatii, in mod distinct, cu toate masurile ca sa nu confundam manifestatia spontana din Piata Universitatii si propria noastra manifestatie. Am inaintat actele, inteleg de la Sorin Oprescu ca azi de dimineata era comisia care, conform legii, impreuna cu primar genral, se pronunta. Speram sa fie acordata o autorizatie care e una banala", a declarat Crin Antonescu, dupa intalnirea pe care a avut-o cu premierul Emil Boc.

In urma solicitarii PNL, in conformitate cu prevederile legii 60/1991, Primarul General, Sorin Oprescu, a aprobat un miting de protest pentru ziua de joi, 19 ianuarie 2012.

Din respect fata de cetatenii care protesteaza in Piata Universitatii si in spiritul legii 60, cap 1, art 5, care interzice desfasurarea simultana a doua sau mai multe adunari publice distincte in acelasi loc, pe aceleasi trasee, indiferent de caracterul acestora, reprezentantii USL si membrii Comisiei de Analiza si Avizare a Cererilor pentru Desfasurarea Adunarilor Publice din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti au agreat un traseu care se va finaliza in Piata Victoriei.

Liderul liberal mai spus ca PNL s-a ocupat de cererea de autorizare a mitingului din Bucuresti, iar PSD de organizarea mitingurilor din teritoriu, participarea fiind comuna la toate aceste manifestatii.

"Noi suntem cat se poate de responsabili: cand am vorbit de manifestatii, ne-am asumat raspunderea ca toti participantii sa fie civilizati, disciplinati, respecta termenii autorizatiei care se acorda, daca ni se acorda. Incercarile de diversiune vor fi sortite esecului", a mai spus Antonescu.

Tot astazi, co-presedintele USL Victor Ponta a spus ca are "niste retineri" fata de organizarea unui miting si a unui mars de protest de catre USL in Capitala, el precizand, insa, ca PSD va participa la manifestatie.

Au mai cerut aprobare pentru protest atat Asociatia Militarilor in Rezerva, cat si Asociatia Pensionarilor Militari, alaturi de o parte din sindicate. Sorin Oprescu a precizat ca va aproba fiecare cerere in parte, asa cum este normal, doar ca le cere celor care participa sa se comporte civilizat.

×
Subiecte în articol: capitala miting protest mars manifestatie USL