x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primăria Capitalei: Din cauza avariei Transelectrica în București, temporar, nu se poate livra apă caldă

Primăria Capitalei: Din cauza avariei Transelectrica în București, temporar, nu se poate livra apă caldă

07 Aug 2020   •   15:11
Primăria Capitalei: Din cauza avariei Transelectrica în București, temporar, nu se poate livra apă caldă

PMB anunță că, din cauza avariei Transelectrica în București, temporar, nu se poate livra apă caldă și că mai multe servicii publice, respectiv semaforizare și transportul în comun din Capitală au fost afectate.

 

„În urma avariei care a avut loc la Transelectrica din subordinea Guvernului României, Primăria Capitalei anunță că mai multe servicii publice din Capitală au fost afectate. Astfel, Compania Municipală Termoenergetica București a informat că temporar în Municipiul Bucureşti nu se poate livra apă caldă. Avaria a afectat urmatoarele centrale: CTE Vest, CTE Progresu şi CTE Grozăveşti din subordinea Ministerului Energiei. Ca urmare a faptului că sistemul de pompare nu a fost alimentat cu energie electrică, compania a fost în imposibilitatea furnizării apei calde”, se arată într-un comunicat de presă al PMB.

Potrivit sursei citate, în prezent sistemul electric a fost repornit, iar alimentarea cu energie electrică a punctelor termice şi repornirea pompelor de circulație se va face gradual pe o perioada estimată între 6 şi 8 ore.

De asemenea, Primăria Capitalei arată și că avaria a afectat sistemul de semaforizare din sectoarele 5 și 6.

„Timp de 40 de minute semafoarele din aceste zone au fost afectate, iar în prezent acestea funcționează în condiții normale. Caracteristicile tehnice ale acestora permit repornirea automată o dată cu remedierea avariei. Programul de circulație al vehiculelor STB SA a fost și el afectat de avaria electrică, pe de o parte prin căderea tensiunii pe liniile de tramvai și de troleibuz, iar pe de altă parte din cauza congestionării traficului general, în urma opririi funcționării semafoarelor”, se mai menționează în comunicat.

Astfel, timp de 40 de minute, de la ora 13:05-13:45 in sectoarele 1, 5, 6, au fost afectate zonele Bd.Ghencea, Str. Brasov, Bd. Preciziei, Bd. Virtutii, Bd. Uverturii, Bd. Timisoara, Bd. Vasile Milea, Sos. Grozavesti, Calea Giulesti, Bd.Constructorilor. Din aceasta cauză, de la ora 13:05-13:15 (10 minute) o parte din tramvaiele liniilor 8, 25, 35, au staționat fără tensiune. De la ora 13:10-13:45 (35 minute) o parte din tramviele liniilor 11 și 44, au staționat pe Calea Giulești, unele tramvaie fiind întoarse la Gara Basarab.

„Semaforizarea din zonele Cotroceni, Filaret, Vulcan, Crângași, Militari și Drumul Taberei a fost oprită, ceea ce a dus la dificultăți în circulație, însă prin eforturile angajaților STB SA, nu s-au înregistrat întârzieri față de programul de circulație”, conchide PMB.

Mediafax

×
Subiecte în articol: avarie Transelectrica